Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Een visionair in de wereld van design'

Karim Rashid ontwerpt roze parasoldoek

Umbrosa, Belgische producent van schaduwoplossingen, is een samenwerking aangegaan met de ontwerper Karim Rashid. Samen lanceren ze een toevoeging aan de wereld van buitencomfort en design: de Karim Rashid-parasol, geproduceerd door Umbrosa. Tijdens Salone del Mobile Milano Karim Rashid-parasol gelanceerd. Ook op HD Expo in de Verenigde Staten zal het ontwerp getoond worden.

De Karim Rashid-parasol staat voor zowel design als functionaliteit, waarbij Rashid's kenmerkende esthetiek wordt vermengd met de toewijding van Umbrosa aan kwaliteitsvakmanschap. Deze creatie wordt gekenmerkt door een rond roze parasoldoek.



Umbrosa x Karim Rashid
"We zijn verheugd om samen te werken met Karim Rashid, een visionair in de wereld van design, en deze buitengewone parasol tot leven te brengen", aldus Christophe Haemers, CEO van Umbrosa. "Met zijn opvallende uiterlijk en uitzonderlijke functionaliteit belichaamt de Karim Rashid-parasol de essentie van hedendaags buitenleven."

"Wij geloven dat buitenruimtes zowel verfijnd als eigentijds kunnen zijn, en de Karim Rashid-parasol belichaamt perfect deze filosofie", merkt Karim Rashid op. "Het is een voorrecht om samen te werken met Umbrosa om een ontwerp te introduceren dat niet alleen buitenomgevingen verbetert, maar ook onze gedeelde toewijding aan creativiteit en excellentie weerspiegelt."


Het team van Umbrosa, met in het midden Karim Rashid.

Visionair en productief
Karim Rashid is een bekend gezicht binnen de designwereld van vandaag. Met meer dan 4000 ontwerpen in productie, meer dan 400 prijzen op zijn naam en werken in 47 landen, blijft Karims vermogen om typologie te overstijgen hem een kracht maken onder ontwerpers van zijn generatie.

Talrijke prijzen en lofbetuigingen getuigen van Karims bijdrage aan de wereld van design. Hij won al de American Prize for Design Lifetime Achievement award, evenals meerdere Red Dot awards, de Chicago Athenaeum Good Design award, Pentawards en de IDSA Industrial Design Excellence award. Hij heeft eredoctoraten van Carlton University, Pratt Institute, OCAD in Toronto, British Institute of Interior Design en Corcoran College of Art & Design.

Karim richtte zijn privé-ontwerpbureau op in New York City in 1992. Hij breidde zijn wereldwijde bereik uit met een studio in Shenzhen, China in 2014. In zijn vrije tijd flirt Karims pluralistische praktijk met kunst, mode en muziek en hij is vastbesloten om creatief elk aspect van ons fysieke en virtuele landschap aan te raken.

Meer informatie:
Umbrosa
Beversesteenweg 565 B
8800 Roeselare
+32 51 302 260
info@umbrosa.be
www.umbrosa.com

Publicatiedatum: