Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Advertorial

Met deze tips houd jij je vloerkleed netjes!

Een vloerkleed kan een kamer in positieve zin veranderen. Het voegt warmte en comfort toe en creëert een uitnodigende sfeer. Maar, net als elk ander woonaccessoire, vereist een vloerkleed zorg en onderhoud om de schoonheid en levensduur te behouden. Hieronder vind je enkele essentiële tips en tricks om je vloerkleed in topconditie te houden. Lees dus snel verder!

Stofzuig regelmatig
De basis van goed onderhoud is regelmatig stofzuigen. Dit voorkomt dat vuil en stof zich ophopen in de vezels, wat kan leiden tot slijtage. Stofzuig minstens één keer per week en vergeet niet beide zijden van het kleed te reinigen. Voor kleden met lange vezels kun je het beste een stofzuiger met een borstel gebruiken om de vezels zacht te houden.

Behandel direct de vlekken
Ongelukjes gebeuren, maar snel handelen kan permanente schade voorkomen. Dep vlekken onmiddellijk met een schone, droge doek om zoveel mogelijk vloeistof op te nemen. Gebruik vervolgens een mild schoonmaakmiddel gemengd met water om de vlek zachtjes te behandelen. Vermijd het gebruik van harde borstels of te veel water. Dit kan het kleed namelijk beschadigen.

Reinig het af en toe professioneel
Zelfs met regelmatig onderhoud is het aan te raden om je vloerkleed elke één tot twee jaar met een grote beurt te laten reinigen. Hierdoor kun je diep ingetrokken vuil verwijderen en het kleed verfrissen zonder de vezels te beschadigen. Dit is vooral belangrijk voor kleden van delicate materialen zoals wol of zijde.

Roteer voor gelijkmatige slijtage
Om te voorkomen dat bepaalde delen van je vloerkleed meer slijten dan andere, is het slim om het kleed regelmatig te roteren. Dit is vooral belangrijk als het kleed op een plek ligt waar veel gelopen wordt of direct zonlicht ontvangt. Door het kleed elk halfjaar te draaien, zorg je voor een gelijkmatige slijtage en kleurbehoud.

Bescherm het tegen meubels
Zware meubels kunnen inkepingen en slijtage aan je vloerkleed veroorzaken. Gebruik beschermende onderzetters onder de poten van meubels om druk te verdelen. Overweeg ook om meubels af en toe te verplaatsen om te voorkomen dat er permanente indrukken in je kleed ontstaan.

Vermijd direct zonlicht
Langdurige blootstelling aan direct zonlicht kan de kleuren van je vloerkleed doen vervagen. Plaats kleden zoveel mogelijk uit direct zonlicht of gebruik gordijnen en zonwering om de hoeveelheid licht die het kleed bereikt te minimaliseren.

Alles op een rijtje
Het onderhouden van een vloerkleed vergt aandacht en zorg, maar met de juiste aanpak kan je kleed jarenlang een prachtige aanvulling op je interieur blijven. Regelmatig stofzuigen, vlekken direct behandelen, een grote reiniging, roteren, bescherming tegen meubels en het vermijden van direct zonlicht zijn essentiële stappen om je vloerkleed in optimale conditie te houden. Door deze tips te volgen, zorg je ervoor dat je vloerkleed niet alleen schoon en fris blijft, maar ook zijn vorm en kleur behoudt voor de komende jaren. Voor het aanschaffen van een vloerkleed helpt Volero jou graag verder. Zij hebben een groot assortiment in kleuren en vormen, zoals ronde vloerkleden, en zijn een betrouwbare partij om jouw nieuwe kleed aan te schaffen!