Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zorgen over jeugdloonplannen bij INretail, KHN, RND, CBL

Detailhandel waarschuwt voor gevolgen verhoging minimumjeugdloon

Werkgevers in de detailhandel en horeca reageren kritisch op de voorgenomen plannen voor stijging van het wettelijk minimumjeugdloon. "Het verhogen van lonen voor hoofdzakelijk scholieren en studenten, voor wie dit meestal een bijbaan is, pakt verkeerd uit. Vermijd maatregelen die inflatie verder in de hand werken en voor werkgevers opnieuw tot een forse verhoging van loonkosten leiden", stellen INretail, KHN, RND, CBL en het Vakcentrum.

"In wat door de coalitie tot nu toe bekend gemaakt is, zitten positieve signalen voor huurders, consumenten en gemeenten. Werkgevers in de detailhandel en horeca vrezen echter voor nog meer druk op hun toekomst. Het verhogen van het wettelijk minimumjeugdloon per 2027 is een verkeerde ontwikkeling", luidt hun gezamenlijke reactie.

© AI
Vakbonden en werkgevers moeten in hun cao zelf afspraken kunnen maken over de lonen voor jongeren met hoofzakelijk een bijbaan. Ook kunnen zij gerichte afspraken maken voor medewerkers vanaf 18 jaar met een afgeronde opleiding en voor wie het nodig is om hun bestaanszekerheid te vergroten.

"Bestaanszekerheid voor jongeren vanaf 18 jaar pak je niet aan door de lonen voor àlle jongeren te verhogen. Dit kabinet moet het brede effect van dergelijke maatregelen in beeld brengen en beter kijken waar het probleem nu echt ligt. Dagelijkse uitgaven worden voor consumenten door een algemene verhoging van het jeugdloon flink duurder. Dat bedreigt de bestaanszekerheid van ondernemingen en daarmee de instandhouding van voorzieningen, ook in de regio."

De werkgevers vinden het verstandiger om de belasting op arbeid te verlagen.

Meer informatie:
INretail
www.inretail.nl

Publicatiedatum: