Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Circulaire samenwerking in Groningen resulteert in duurzaam nachtkastje van restmaterialen

Op 4 april vond op bedrijventerrein Euvelgunne een inspirerende Koploper Meeting plaats, waarin circulariteit en samenwerking centraal stonden. Ondernemers uit de regio Groningen en Drenthe kwamen samen om hun krachten te bundelen rond een bijzonder circulair project, dat inmiddels tastbare vormen aanneemt.

© Circulair Groningen Drenthe

Onder de naam Circulair Groningen Drenthe sloegen drie vooruitstrevende bedrijven de handen ineen: KeyPro - Furniture Rental (Willem Straat), Zwartwoud (Karst Wouda) en NNRD (Albert Bosscha & Daniël Moezelaar). Gezamenlijk ontwikkelden zij een circulaire keten waarbij hout- en plasticreststromen worden omgezet in een duurzaam en stijlvol nachtkastje.

Wat dit project extra bijzonder maakt, is de sociale component: het nachtkastje wordt geproduceerd met ondersteuning van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De materialen worden zorgvuldig verwerkt door Zwartwoud, waarna KeyPro het meubelstuk aanbiedt als Product-as-a-Service. Zowel particuliere als zakelijke klanten kunnen het duurzame nachtkastje huren in plaats van kopen – een innovatieve stap richting een circulaire economie.

Volgende mijlpaal
Momenteel wordt gewerkt aan een voorbeeldexemplaar dat binnenkort wordt gepresenteerd aan de Gemeente Groningen en de Bedrijvenvereniging Zuidoost Groningen. Dit prototype moet andere MKB'ers inspireren om ook circulaire stappen te zetten binnen hun bedrijfsvoering.

De bijeenkomst op Euvelgunne stond bol van energie en enthousiasme, en bevestigde dat circulaire innovatie niet alleen mogelijk, maar ook schaalbaar is. "Samen geven we reststromen een tweede leven en bouwen we aan een circulaire toekomst," aldus de initiatiefnemers.

Bron: LinkedIn

Publicatiedatum: