KEUK, een dochterbedrijf van Harryvan, richt zich op het ontwikkelen van de meest duurzame en robuuste keuken van Nederland. Gevestigd in Hoogezand, combineert het bedrijf design met duurzaamheid, waarbij het trots zijn Groningse roots benadrukt met kleuren als Hogeland roze en Waddenzand grijs.
Het idee voor KEUK ontstond in 2017 na de vraag van een architect voor een lange-termijn studentenkeuken. In 2021 werd het ontwerp geschikt gemaakt voor consumenten, met de ambitie de keukenmarkt op z'n kop te zetten. Zo maakt het bedrijf gebruik van gerecycled materiaal en streeft ernaar zijn productie verder te verduurzamen, met als doel 70% gerecycled staal te gebruiken. © KEUK
"Wij zijn de eerste in Nederland waar je als klant je keuken online kunt samenstellen", vertelt Ruben Kamminga aan RTV Noord. Klanten kunnen de keukens bekijken in showrooms in steden als Alkmaar en Amsterdam, en ook in Hoogezand. Het bedrijf streeft naar een productie van 4.000 keukens per jaar tegen 2028, met een doel om één procent van de vervangingsmarkt in Nederland te veroveren.
KEUK werkt met beperkte opties, zoals één merk inbouwapparatuur en één type kraan, wat resulteert in een functioneel product voor een eerlijke prijs. De keukenmodules worden gemaakt van stabiel Fins multiplex en organic board, een milieuvriendelijk materiaal van snoeiafval en houten restproducten. De keukens zijn modulair, makkelijk aan te passen en kunnen zonder apparatuur als meubels gebruikt worden.© KEUK
Bron: RTV Noord