"MEGA UITVERKOOP!" staat in grote letters op 'meubelgenot.com'. Val niet voor deze verkooppraatjes, want volgens de politie gaat het hier om een malafide webshop.
MeubelGenot doet zich voor als een familiebedrijf uit Leeuwarden, maar hier is niets van waar. Ook heeft de website layout veel details weg van de online woonwinkel Fonq. Momenteel houdt de meubelzaak een mega-uitverkoop van akoestische wandpanelen van het merk AkuPanel. Je scoort deze eikenhouten panelen al voor 19,99 euro in plaats van 89,99 euro. Ook adverteert het merk met het PostNL-logo en de slogan: "Voor 23:59 besteld, morgen in huis!" Bestel hier niets, waarschuwt de politie. Je krijgt namelijk geen producten geleverd.
Malafide
Het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting (LMIO) van de politie deed onderzoek naar de valse website en kwam tot de volgende resultaten:
- Er wordt misbruik gemaakt van een webwinkelkeurmerk.
- De website is zeer recent geregistreerd, maar suggereert al langer te bestaan.
- De klantenservice reageert niet op vragen of opmerkingen van slachtoffers.
- Er is aangifte gedaan bij de politie met het verzoek tot strafrechtelijke vervolging.
- Op de website wordt geen Kamer van Koophandel nummer vermeld. Dit is wettelijk verplicht.
- Op de website wordt geen btw-nummer vermeld.
- Op de website wordt misbruik gemaakt van een bezoekadres, vestigingsadres of postadres.
- Uit aangiftes komt naar voren dat slachtoffers producten na betaling niet geleverd hebben gekregen.
- Op de website worden producten verkocht die onder de marktwaarde zijn geprijsd, te mooi om waar te zijn.
- De webwinkel is te linken aan andere malafide webwinkels.
De webshop is opgenomen op de zwarte lijst van malafide handelspartijen van het LMIO en de host is verzocht om passende maatregelen te nemen tegen de website. Leer zelf ook malafide webwinkels herkennen met deze handige tips.
Iets besteld
Erg vervelend als dit je overkomt. Doe altijd aangifte bij de politie als je iets hebt besteld bij een nepwebshop en meld het bij de Opgelicht?!-redactie. Heb je nog geen bestelling geplaatst, maar denk je dat een webshop vals is? Maak dan alsnog een melding bij de politie. Pas bij meer dan drie meldingen kan de politie maatregelen treffen tegen de malafide webshop en meer slachtoffers voorkomen. Wij begrijpen ook dat je je geld terug wil. Neem hiervoor contact op met je financiële instelling. Controleer ook of je in aanmerking komt voor deze procedure om je geld terug te vorderen.
Meer informatie:
Opgelicht?!
www.opgelicht.avrotros.nl