Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Weber trapt 2025 af met uiteenlopend barbecueassortiment

Weber LLC, specialist in buitenkoken, kondigt zijn barbecueassortiment voor 2025 aan dat wordt uitgebreid met gasbarbecues, smokers, bakplaten en accessoires. De collectie voor 2025 introduceert de geoptimaliseerde Spirit- en verbeterde Genesis-lijn, naast de vernieuwde Weber Q-serie. Daarnaast presenteert Weber de Searwood-pelletbarbecue met DirectFlame-technologie en de Weber Smoque-houtpelletsmoker, ideaal voor low & slow grillen.

"Bij Weber draait alles om de passie voor buitenkoken en het streven naar eenvoud, creativiteit en smaak", zegt Michael Jacobs, president van Weber LLC. "Of het nu je eerste barbecue is of een aanvulling op je collectie, elke nieuwe barbecue moet net wat beter zijn dan zijn voorganger. Dankzij inzichten van een grote groep professionals blijven we hoogwaardige barbecues ontwikkelen om gebruikers te inspireren de oneindige mogelijkheden van buitenkoken te ontdekken."

Weber Spirit gasbarbecue: geoptimaliseerde prestaties
Sinds de lancering in 1995 heeft de Weber Spirit gasbarbecue de kwaliteitsstandaard bepaald voor Webers gasbarbecues. Voor 2025 hebben de productontwikkelings- en ontwerpteams van Weber het model geoptimaliseerd, met een vernieuwd design en tal van nieuwe functies. De Spirit gasbarbecue voor 2025 levert 40% meer vermogen dan zijn voorganger, dankzij de gepatenteerde Boost Branders, waarmee het mogelijk is om temperaturen tot 400°C te bereiken in de Sear Zone. Dit maakt de barbecue ideaal voor het verkrijgen van de perfecte garing, karamelisatie en grillstrepen. Daarnaast zorgt de barbecue voor een gelijkmatige warmteverdeling en blijft de temperatuur consistent, met een variatie van minder dan 2,7°C op de hoogste stand. Het Snap-Jet ontstekingssysteem maakt aansteken eenvoudig, zelfs met één hand, en de geïntegreerde thermometer biedt real-time, nauwkeurige temperatuurcontrole.

Het stijlvolle ontwerp van de Spirit barbecue, vervaardigd uit duurzame materialen, combineert een gegoten aluminium ketel met roestvrijstalen accenten en zijtafels in een hamerslag- of roestvrijstalen afwerking. Het Weber Works-accessoiresysteem biedt extra gemak met tools zoals gereedschapshaken en grillverlichting, die eenvoudig op de rails kunnen worden bevestigd. Premiummodellen zijn ook compatibel met zijtafel-accessoires, zoals snijplanken en voorraadbakken. Elke Spirit-barbecue kan worden uitgebreid met een bakplaat of braadspit voor nog meer culinaire mogelijkheden. Upgrademodellen zijn voorzien van het Weber Crafted Gourmet BBQ System, waarmee je grillroosters kunt gebruiken in combinatie met accessoires zoals een pizzasteen, grillrooster en wok. De Spirit-serie is vanaf dit voorjaar beschikbaar bij verkooppartners en op Weber.com.

Weber Genesis gasbarbecue: verbeterde buitenkeuken
De 2025 Genesis gasbarbecue-serie biedt nieuwe mogelijkheden voor buiten koken, met handige functies, veelzijdige accessoires en een strak design. Of je nu een culinair diner organiseert of een tuinfeest hebt, de Genesis-lijn maakt het barbecueën eenvoudiger en aangenamer, dankzij praktische functies die zorgen voor meer gemak en flexibiliteit.

Zo biedt de High-Heat Sear Zone, beschikbaar op middenklasse- en premiummodellen, efficiënte warmteverdeling en nauwkeurige controle, ideaal voor perfect gegrilde gerechten. De meeste modellen zijn daarnaast uitgerust met een digitale temperatuurweergave voor consistente resultaten, terwijl snap-on rails en de compatibiliteit met accessoires het gebruiksgemak verhogen. Met het geavanceerde kooksysteem zijn de culinaire mogelijkheden op deze barbecue talrijk, van pizza's tot wokgerechten, waarmee de Genesis-serie elke maaltijd naar een hoger niveau tilt. De gasbarbecues zijn dit voorjaar verkrijgbaar bij verkooppartners en op Weber.com.



Weber Q: gebruiksvriendelijk en toegankelijk
Meer dan 20 jaar geleden introduceerde de Weber Q-serie een nieuwe categorie van kleinere, betaalbare barbecues met meer grilloppervlak, een breder temperatuurbereik en een exclusieve "plus"-brander op geselecteerde modellen. Hiermee kunnen gebruikers de warmte nauwkeurig regelen, van langzaam garen (121°C) tot intense hitte (371°C). Op deze manier biedt de serie meer grillmethoden, betere controle en eenvoudigere reiniging, verplaatsing en opslag. Dit type barbecue omvat zeven modellen, waarvan de premium modellen zijn uitgerust met een open standaard met opbergplank of een verrijdbaar onderstel met kastdeur. De Q-serie is vanaf begin 2025 verkrijgbaar bij verkooppartners en op Weber.com.

Weber Searwood houtpelletbarbecue: veelzijdig barbecueën
De Weber Searwood pelletbarbecue is uitgerust met het DirectFlame-grillsysteem en een LCD-controller die via de Weber Connect-app werkt, wat zorgt voor een hightech grillervaring. Aan de ontwikkeling van het uiteindelijke model gingen meer dan 50.000 uur aan tests en consumentenfeedback vooraf.

Dankzij de mogelijkheid om met relatief gemak intense rooksmaken, strakke grillstrepen en goudbruine buitenkant te creëren, kunnen buitenkoks hun culinaire vaardigheden naar een hoger niveau tillen. Met een temperatuurbereik van 82°-315°C biedt de barbecue veelzijdige grillmethoden en warmt snel op in minder dan 15 minuten, wat extra tijd biedt voor roken, braden en grillen. De gelijkmatige warmteverdeling en snelle temperatuursveranderingen optimaliseren de grillervaring, terwijl de Rapidreact PID-controller zorgt voor nauwkeurige temperatuurcontrole, zelfs bij een open deksel, voor optimale betrouwbaarheid.

De barbecue heeft ook twee primeurs: een weersbestendige aluminium ketel en het unieke Pull-and-Clean vet- en assysteem, dat het schoonmaken en onderhoud vereenvoudigt. De standaard Searwood en Searwood XL zijn compatibel met een braadspit, plancha-inzetstuk en het Weber Crafted Gourmet BBQ System.



Weber Smoque houtpelletsmoker: Low & Slow roken
De Weber Smoque smoker is ontworpen voor low- and-slow grillen en het verkrijgen van rijke, rokerige smaken. Deze serie biedt nauwkeurige controle, veelzijdigheid en eenvoudig onderhoud. Net als de Searwood is de Smoque uitgerust met de Rapidreact PID-controller, die de temperatuur continu bewaakt en automatisch aanpast voor optimale prestaties. De smoker, met een temperatuurbereik van 82°C tot 135°C, is perfect voor low & slow grillen, terwijl hij met een maximumtemperatuur van 260°C ook geschikt is voor braden en bakken. Het Smoquevent-systeem verdeelt rook en lucht gelijkmatig door de ketel, wat zorgt voor perfect gerookt voedsel.

De Smoque heeft snel opstartvermogen en bereikt binnen 15 minuten de gewenste temperatuur. De Smokeboost-instelling voor sterke rooksmaken wordt eenvoudig geactiveerd met een draai-en-drukknop. De LCD-controller, gekoppeld aan de Weber Connect App 2.0, toont temperatuur, garingstatus en timers. Het vet- en asbeheersysteem vereenvoudigt het schoonmaken, en aparte folie-inzetstukken verbeteren de luchtstroom en rookcirculatie. De Smoque is compatibel met het Weber Works-systeem voor gereedschapsopslag en het Weber Crafted Gourmet BBQ System voor extra culinaire mogelijkheden. Opklapbare werkbladen en opbergrekken (apart verkrijgbaar) bieden extra ruimte voor voorbereiding en opslag. De serie bestaat uit twee modellen, de Weber Smoque en de Weber Smoque XL, beschikbaar vanaf dit voorjaar bij retailpartners en via Weber.com.

Meer informatie:
Weber
www.weber.com

Publicatiedatum: