Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eigenaar failliet vloerenbedrijf verantwoordelijk gesteld voor verdwenen tonnen

Coen Eeltink, eigenaar van het in februari 2024 failliete vloerenbedrijf De Gietvloer Meesters uit Harlingen, wordt beschuldigd van onbehoorlijk bestuur. Volgens de faillissementscurator, Sylvain Caris, werden jaarrekeningen niet tijdig ingediend, was de administratie niet op orde, en zou er tonnen aan geld zijn weggesluisd. Caris vermoedt dat dit onbehoorlijke bestuur heeft bijgedragen aan het faillissement van het bedrijf, dat een schuld van 3,7 miljoen euro heeft achtergelaten.


Foto: Dreamstime.

Eerder berichtte Wonen360 al over het bedrijf, dat opgericht werd in 2018. De onderneming verkocht pvc- en gietvloeren door heel Nederland. Eeltink was de officiƫle bestuurder en enig aandeelhouder, maar zijn schoonvader Nol Roelevink speelde achter de schermen een belangrijke rol. Het leggen van vloeren werd uitbesteed aan onderaannemers, waaronder zzp'ers, die vaak slecht werk afleverden. Klanten deden forse aanbetalingen, maar ontvingen geen of slechte vloeren, terwijl onderaannemers niet werden betaald. Dit leidde tot veel klachten.

Bij het faillissement bleven klanten en onderaannemers met lege handen achter. Een veiling van twee voertuigen bracht slechts 9.600 euro op. De curator stelde vragen over grote contante opnames van 175.000 euro en het 'wegboeken' van 285.000 euro in de twee jaren voorafgaand aan het faillissement. De antwoorden van Eeltink en Roelevink waren niet concreet en werden niet ondersteund door bewijs. De curator bereidt juridische stappen voor tegen de eigenaar.

De Belastingdienst is de belangrijkste schuldeiser met een vordering van 1 miljoen euro. Door de omvang van de schulden zullen andere schuldeisers, in totaal ruim 170, waarschijnlijk niets van hun geld terugzien.



Bron: Omroep Zilt

Publicatiedatum: