Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

In acht jaar tijd van startup naar producent van volledig circulaire kantoorinrichtingen

In acht jaar tijd slaagde Marc van Heijden erin zijn startup TRIBOO op te schalen tot een producent van volledig circulaire kantoorinrichtingen. Recent nog koos ingenieursbureau Movares Group bij de herinrichting van 1.000 werkplekken op zes locaties voor TRIBOO uit Zevenhuizen.

Met een revolutionair nieuw concept zet groene groeier Marc van der Heijden een volgende stap in circulair ondernemen. NeverEnding Furniture is een wereldwijd op te schalen netwerk van 3D-printers om lokaal meubelstukken te printen van lokaal gerecycled kunststof op basis van TRIBOO-ontwerpen. Dat meldt Groene Groeiers.

TRIBOO, een innovatief bedrijf op het gebied van duurzame meubelproductie, maakt grote stappen in de internationale markt met zijn unieke printunits in Nederland, België, Slowakije, Australië en Abu Dhabi. Door gebruik te maken van digitale specificaties kunnen meubels lokaal en snel worden geproduceerd, wat resulteert in significante voordelen zoals het verminderen van overzeese vrachtkosten, opslagbehoeften en CO₂-uitstoot. De grondstof voor deze meubels bestaat uit recyclebare vezels en kunststoffen, waardoor de producten aan het einde van hun levenscyclus weer volledig recyclebaar zijn.

Een voorbeeld van TRIBOO's innovatie is de ontwikkeling van greengridz-panelen, een duurzamer alternatief voor traditionele meubelplaten, die een 60 procent lagere CO₂-footprint hebben. Deze aanpak heeft de aandacht getrokken van bedrijven zoals Movares, die voor TRIBOO kozen vanwege hun superieure duurzaamheidsprestaties en de mogelijkheid om aanzienlijk minder grondstoffen te gebruiken.

TRIBOO hanteert een model van 'furniture as a service', waarbij ze eigenaar blijven van de meubels en zorgen voor het onderhoud. Dit model stelt hen in staat meubilair dat niet meer nodig is terug te nemen voor hergebruik of recycling zonder waardeverlies, een sleutelprincipe in de circulaire economie.

De Provincie Zuid-Holland, die streeft naar verduurzaming, heeft TRIBOO ingeschakeld voor de herinrichting van een vleugel van het provinciehuis, waarbij innovatieve en duurzame producten zoals 3D-geprinte plantenbakken van 100 procent herbruikbaar materiaal werden geleverd.

TRIBOO zet nu ook stappen in de retailmarkt, met de verkoop van tafels met greengridz-bladen in de woonwinkels van Goossens in Nederland en België. Het bedrijf benadrukt het belang van bewustwording bij consumenten over het verhaal achter hun meubilair, als onderdeel van de transitie naar een circulaire toekomst. Deze benadering vraagt om een radicale omslag in denken en doen, een uitdaging die TRIBOO bereid is aan te gaan.

Bron: Groene Groeiers

Publicatiedatum: