Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tegel- en badkamerondernemer Rob Teunissen heeft diepe aversie tegen bankleningen

Tegel- en badkamerondernemer Rob Teunissen stapte in het familiebedrijf na een zeer zware periode. Hij gooide de bank eruit, leende nooit meer een euro en bouwde een groot bedrijf. Dat meldt Quote. Het zakenmagazine nam een duik in het leven van de succesvolle ondernemer.

In 1984, op de jonge leeftijd van negentien jaar, maakte Rob Teunissen een gedurfde carrièreswitch binnen het familiebedrijf Teunissen & Becking, een vooraanstaande speler in de tegelindustrie. Toen de beste verkoper het bedrijf verliet, zag Teunissen zijn kans schoon en nam met vastberadenheid diens positie over. Dit besluit markeerde het begin van een uitdagende reis. "Ik heb echt moeten drammen", herinnert hij zich. Zijn vader gaf hem het vertrouwen, en zo verruilde hij zijn bouwkleding voor een net pak. De start was echter moeizaam: in het eerste jaar halveerde de omzet, een gevolg van zijn gebrek aan ervaring en contacten.


Rob Teunissen heeft een diepe aversie tegen bankleningen.

Teunissen kwam er pas jaren later achter dat sommige klanten hun zorgen uitdrukten bij zijn vader over de verantwoordelijkheid die hem op zo'n jonge leeftijd was gegeven. Zijn vader koos ervoor dit voor hem te verzwijgen en liet hem zijn eigen weg vinden. "Ik vind het heel dapper hoeveel verantwoordelijkheid hij mij heeft gegeven. Dat zou ik niet kunnen", erkent Teunissen.

De weg naar succes was bezaaid met obstakels. In de late jaren zeventig werd de bouwsector hard getroffen, waardoor de tegelverkoop instortte. Het bedrijf uit Wierden, dat fors had geïnvesteerd in een nieuw pand, stond op de rand van de afgrond. "Het was kantje boord", zegt Teunissen, wiens vader dag en nacht werkte om het bedrijf te redden.

Ondanks deze moeilijke tijden en de verliesjaren, was Teunissen vastberaden het bedrijf over te nemen. Hij nam zich voor één belangrijke verandering door te voeren: de bank moest uit het bedrijf. Teleurgesteld door de houding van de bank tijdens de crisisjaren, besloot hij nooit meer afhankelijk te zijn van leningen. "Hoe moeilijker jij het hebt, hoe moeilijker zij doen", merkt hij op. Na de crisis werd elke gulden gespaard en geïnvesteerd in groei, met als doel de financiële onafhankelijkheid van het bedrijf te waarborgen.

In 1989, met een resterende hypotheek van 500.000 gulden, zette Teunissen een gedurfde stap door de relatiemanager van de bank uit te nodigen en hem duidelijk te maken dat de samenwerking beëindigd werd. Dit moment, hoewel theatraal, onderstreepte zijn diepe aversie tegen bankleningen. "Er zal nooit meer een euro geleend worden," verklaarde hij stellig.

Dankzij zijn vastberadenheid, innovatieve aanpak en de moed om risico's te nemen, wist Rob Teunissen tegen alle verwachtingen in een indrukwekkende comeback te maken. Zijn succesverhaal is niet alleen een getuigenis van zijn doorzettingsvermogen maar dient ook als inspiratie voor ondernemers die geconfronteerd worden met tegenslagen. Tegenwoordig is Teunissen een gevestigde naam in de Quote 500, een bewijs van zijn ongekende succes in de zakenwereld.

Bron: Quote

Publicatiedatum: