Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dovy Keukens spreekt zich uit over de oneerlijke praktijken

Concurrentiestrijd in de Vlaamse keukenbranche naar kookpunt

De messen in de keukenverkoop worden geslepen - zoveel is duidelijk. Dagblad Het Laatste Nieuws (HLN) sprak de zaakvoerders van de drie grootste bedrijven - DSM Keukens, Keukens De Abdij en Dovy Keukens - openhartig over de strijd om de klant én personeel, over hun passie en over elkaar. "Ik zeg het gewoon eerlijk hoe het is: een promotie, dat is er eerst een bedrag bijtellen om het er nadien te kunnen aftrekken", zegt een van de drie.

De keukenverkoopmarkt in Vlaanderen is het toneel van een intense strijd, niet alleen om klanten te winnen maar ook om waardevol personeel te behouden. De leiders van de drie grootste spelers in de sector - DSM Keukens, Keukens De Abdij, en Dovy Keukens - delen in het HLN-artikel hun visie op deze competitieve markt, hun drijfveren, en hun kijk op elkaar. De sector, die jaarlijks meer dan een miljard euro omzet, staat volgens hen op een kantelpunt.


Een deel van het team van Dovy Keukens, met in het midden zaakvoerder Donald Muylle.

Donald Muylle van Dovy Keukens, een naam die synoniem staat aan keukenverkoop in Vlaanderen, spreekt zich uit over de oneerlijkheden binnen de branche. Hij benadrukt hoe zijn bedrijf, dat trots is op zijn volledige productie binnen België, zich onderscheidt van concurrenten die veelal importeren uit Duitsland. Muylle hekelt de misleidende praktijken over productie en kwaliteit van keukens door sommige concurrenten en nodigt klanten uit om de productiefaciliteiten zelf te komen bekijken.

Aan de andere kant van het spectrum staat Koen De Schepper van DSM Keukens, die de concurrentie erkent maar benadrukt dat er voldoende ruimte is voor iedereen. DSM Keukens, met een geschiedenis die teruggaat tot 1919, combineert Duitse productie met Belgisch maatwerk en is een voorbeeld van hoe traditie en innovatie hand in hand kunnen gaan in de familiebedrijven die de sector domineren.

De familiebanden zijn inderdaad sterk binnen deze bedrijven. Zowel DSM Keukens als Keukens De Abdij en Dovy Keukens worden geleid door families die hun leven wijden aan hun passie voor keukens. Deze diepgewortelde familiewaarden vormen de basis van hun bedrijfsfilosofie, waarbij kwaliteit en klanttevredenheid vooropstaan.

Een belangrijk discussiepunt tussen de zaakvoerders is de rol van promoties en kortingen in de verkoopstrategie. Alle drie erkennen ze dat dergelijke acties cruciaal zijn om klanten te trekken in een tijdperk waarin online onderzoek en prijsvergelijkingen de norm zijn. Donald Muylle geeft toe dat hoewel hij liever zou verkopen zonder kortingen, de marktdruk en de verwachtingen van de klant hem geen andere keuze laten.

Bron: HLN

Publicatiedatum: