Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ophef over bezuinigingen bij de NPO leidt tot discussie over uitgaven

'Bizar dat de omroep 100.000 euro uitgeeft aan Marcel Wanders-lampen'

De NPO klaagt steen en been als er een bezuiniging wordt aangekondigd, maar het geld klotst er letterlijk tegen de plinten. "Er staan in dat pand wel dertig Marcel Wanders-lampen van 3.500 euro!", schrijft de Mediacourant.

De recent aangekondigde bezuiniging van 50 miljoen euro op de NPO zorgt voor flinke beroering binnen de omroepwereld. Zowel hooggeplaatste functionarissen als medewerkers uiten hun zorgen over de impact op de programmering. Frederieke Leeflang, voorzitter van de NPO, betitelt de bezuiniging als een "klap in het gezicht van de bevlogen makers bij de publieke omroep". Zorgen worden geuit over de mogelijke gevolgen voor bekende programma's en geliefde presentatoren.


Marcel Wanders is ongewild onderwerp van gesprek.

Tegenover deze bezorgdheid staat de kritiek op de besteding van het jaarlijkse budget van ruim een miljard euro. Tina Nijkamp, voormalig SBS 6-baas, deelt haar ervaringen na een bezoek aan de NPO en wijst op de luxe inrichting van het pand. Volgens haar getuigt de aanwezigheid van dure designmeubels en -lampen, waaronder ontwerpen van Marcel Wanders, van een onnodig luxueuze uitgave. "Dertig van die lampen vertegenwoordigen een waarde van meer dan een ton", merkt Nijkamp op. Zij pleit voor een meer budgetvriendelijke inrichting, vergelijkbaar met het aanbod van Leen Bakker of IKEA, om meer middelen vrij te maken voor programmering.

De kritiek strekt zich ook uit tot de individuele omroepen, waar Nijkamp de inrichting vergelijkt met die van een vijfsterrenhotel. Ze roept op tot een heroverweging van de uitgaven, met de nadruk op investeringen in programma's in plaats van in luxe.

De discussie benadrukt de noodzaak van transparantie over de financiƫle keuzes binnen de publieke omroep. Terwijl de NPO en haar medewerkers de bezuinigingen als een bedreiging voor de kwaliteit van de programmering zien, roept de kritiek op de uitgavenpatronen vragen op over prioriteiten en verantwoordelijkheid.

Bron: Mediacourant

Publicatiedatum: