Vlak voor het faillissement van Vloerloods uit Kampen blijken er allerlei spullen uit het bedrijf verdonkeremaand. Zo was alle computerapparatuur spoorloos verdwenen, was een deel van het meubilair weg en is er ook peperduur gereedschap achterovergedrukt. De curator die het bankroet onderzoekt, heeft aangifte gedaan van strafbare feiten. Intussen hebben zich de afgelopen tijd opnieuw tientallen gedupeerde particulieren gemeld. Dat meldt Oost. De omroep citeert uit het laatste openbare faillissementsverslag van curator Rob Klein, die de afgelopen maanden als een soort detective druk was met het opsporen van de verdwenen spullen.
De kwestie rondom Vloerloods, een bekend vloerenbedrijf, heeft opnieuw de aandacht getrokken na de schokkende ontwikkeling waarbij de eigenaar en oprichter zijn zakenpartner doodstak. Deze tragedie heeft niet alleen geleid tot een persoonlijk drama, maar ook tot aanzienlijke financiële consequenties voor het bedrijf en zijn klanten.
In de nasleep van dit incident is gebleken dat het aantal gedupeerden die een aanbetaling deden bij Vloerloods, maar nooit hun bestelling ontvingen, is gestegen van 179 naar 255. De totale schuld van het bedrijf is opgelopen tot meer dan 2,7 miljoen euro. Door een substantiële vordering van de Belastingdienst, ter waarde van een half miljoen euro, lijkt de kans dat particuliere gedupeerden hun geld terugkrijgen vrijwel uitgesloten.
Ondanks een poging van het personeel om Vloerloods na de tragische gebeurtenissen draaiende te houden, ging het bedrijf uiteindelijk failliet. Een doorstart onder de naam Vloerloods XL werd gerealiseerd, terwijl de curator onderzoek deed naar de financiële onregelmatigheden van het voormalige bedrijf.
Uit dit onderzoek kwam naar voren dat er vlak voor het faillissement waardevolle bedrijfsmiddelen, waaronder ICT-apparatuur en meubilair, verdwenen zijn. De curator, die de verdwijning van deze goederen aan de kaak stelde, heeft inmiddels aangifte gedaan van frauduleuze handelingen die plaatsvonden in aanloop naar het faillissement.
Bovendien is er specifiek gereedschap, waaronder een kostbare vloerstripper, vermist. Dit apparaat werd te koop aangeboden op Marktplaats, wat leidde tot verdere actie van de curator. Ondanks deze pogingen blijven veel vragen onbeantwoord, en wijzen betrokkenen naar elkaar zonder duidelijke verantwoordelijkheid te nemen.
De verkoop van het pand van Vloerloods bracht 75.000 euro op, waarvan 50.000 euro naar de boedel ging voor de afbetaling van schuldeisers. Met een totale schuld van ruim 3,2 miljoen euro en mogelijke verdere claims van het UWV, blijft de financiële situatie rond Vloerloods precair.
Deze ontwikkelingen laten een bedrijf in chaos achter, met aanzienlijke financiële schade en vele onbeantwoorde vragen. De curator zet het onderzoek voort, in de hoop enige vorm van rechtvaardigheid te kunnen bieden aan de gedupeerden van deze tragische zaak.
Bron: Oost