In een dag vol gebeurtenissen heeft een meubelmaker uit Haarlem onlangs de spotlight gepakt in een column van Merijn de Boer, gepubliceerd in dagblad Trouw. De Boer, een gevierd schrijver en huisman die na zeven jaar buitenland weer zijn intrek in Nederland heeft genomen, deelt een persoonlijk verhaal waarin de meubelmaker een cruciale rol speelt.
Merijn de Boer (1982). In Trouw verschijnt wekelijks een column. FOTO LOEK BUTER
In zijn column, getiteld "Gered door de meubelmaker", schrijft De Boer hoe hij, tijdens een periode van ziekte, onverwacht hulp ontving van een vriend die voor een meubelmaker in Haarlem werkte. Deze vriend, die een bezoek bracht aan een ernstig zieke De Boer, realiseerde zich al snel de ernst van de situatie en nam de rol van redder op zich. Met een reusachtig abces in zijn keel was De Boer niet in staat te eten, drinken, of zelfs te spreken. Zijn vriend, de medewerker van de meubelmakerij, aarzelde geen moment en vervoerde hem naar de huisarts, wat uiteindelijk leidde tot de dringend noodzakelijke medische ingreep.
Deze daad van vriendelijkheid en zorgzaamheid illustreert de diepe menselijkheid die soms gevonden wordt in onverwachte hoeken van ons leven. De meubelmakerij in Haarlem, waar deze vriend werkt, wordt zo meer dan alleen een plaats waar meubels worden gemaakt; het wordt een bron van gemeenschapsgevoel en onderlinge steun, concludeert De Boer.
In de wereld van interieur en design, waar elk stuk hout en elke schroef een verhaal vertelt, herinnert de meubelmaker uit Haarlem ons eraan dat sommige van de mooiste verhalen die van menselijke verbinding en zorgzaamheid zijn...
Lees hier de gehele column.