Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Dit wordt het nieuwe interieur voor het eerste echt circulaire gemeentehuis in Europa'

Herso Circulaire Houtbewerkers speelt een sleutelrol in de bouw van het eerste volledig circulaire gemeentehuis in Europa. Het innovatieve project, gelegen in de Gemeente Krimpenerwaard, staat symbool voor duurzaam bouwen en hergebruik van materialen. "Circulairder wordt het echt niet", stelt Herso in een aankondiging.

Herso, bekend om zijn circulaire houtbewerking, heeft een eigen houtcontainer geplaatst op de milieustraat van de gemeente. Hier kunnen medewerkers overtollig meubilair inleveren dat vervolgens door Herso wordt verwerkt tot essentiƫle onderdelen van het interieur, zoals vloeren, balies en trappen. Het bedrijf benadrukt dat hergebruik van materialen niet alleen duurzaam is, maar ook een nieuwe dimensie van creativiteit en vakmanschap toevoegt aan het project.

Van afval naar waardevolle inrichting
De aanpak van Herso is een voorbeeld van hoe ogenschijnlijk afgedankte materialen een nieuw leven kunnen krijgen. Het team is inmiddels gestart met het vervaardigen van blindwerklatten en panlatten. De komende maanden zullen ze zich richten op complexere onderdelen, met als doel eind 2025 het interieur op te leveren.

Symboliek van circulair bouwen
Het nieuwe gemeentehuis ligt op slechts 250 meter van de houtcontainer en wordt gebouwd met materialen die elders zijn afgedankt. Zo worden zelfs tweedehands stenen gebikt om de gevel mee te bekleden. Het project is een unieke samenwerking tussen de gemeente, de bouwsector en innovatieve circulaire ondernemers zoals Herso.

Een voorbeeld voor de toekomst
De bouw van het circulaire gemeentehuis dient als inspirerend voorbeeld voor andere gemeenten en bedrijven. Het toont aan hoe hergebruik van materialen kan bijdragen aan het verminderen van afvalstromen en het creƫren van duurzame, hoogwaardige infrastructuur.

"Dit is een jaar van flink buffelen en puzzelen", aldus Herso. "Maar uiteindelijk realiseren we iets waar iedereen zich over zal verbazen. Wat dagelijks wordt weggegooid, krijgt hier een tweede leven in een gebouw dat generaties lang meegaat."

Meer informatie:
Herso Circulaire Houtbewerkers
Molenhoeven 3
5472 PX Loosbroek
0413 292 090
[email protected]
www.herso.nl

Publicatiedatum: