Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Advertorial

'Inloopdouche plaatsen? Houd hier rekening mee!'

Tegenwoordig zijn de meest moderne en luxe badkamers altijd wel voorzien van een inloopdouche. Waarom deze douche zo populair is? Vooral omdat hij zo ruimtelijk oogt en makkelijk in gebruik is. Ook maakt hij je douchervaring extra comfortabel. In dit artikel lees je waar je rekening mee moet houden als je een inloopdouche gaat plaatsen.



Waarom een inloopdouche?
De laatste jaren worden er minder douchecabines en -wanden verkocht en gaan steeds meer mensen voor een inloopdouche. Dat komt onder andere doordat ze onderhoudsvriendelijker zijn. Er zijn namelijk minder randjes en kiertjes, waardoor schimmelvorming minder kans maakt. Er blijft immers minder vuil achter. Daarbij geeft een inloopdouche meer ruimte dan de standaard 90x90cm van een douchecabine. Hij is daardoor ook geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten. De afmetingen bepaal je namelijk helemaal zelf. En wist je dat het plaatsen van een inloopdouche helemaal niet duur hoeft te zijn, wanneer je dit zelf doet?

Tips bij het uitkiezen
Er zijn inloopdouches in allerlei kleuren, maten en stijlen. Het is dan ook verstandig om je goed voor te bereiden op de vele opties. Met een transparante deur lijkt je badkamer iets ruimer en komt er genoeg licht binnen. Dit ervaren veel mensen als prettig. Je kunt ook voor een tegelwand als afscheiding kiezen als je meer privacy wilt. Deze variant is ook makkelijker schoon te houden dan een transparante (glas)wand. In een kleine badkamer is een transparante deur met knik op een derde handig, omdat die deur minder ruimte inneemt. Als je de tegels van de badkamer laat doorlopen in de douche, dan ontstaat er een ruimtelijk effect. Bovendien zijn er RVS-douchegoten verkrijgbaar waarop de tegel kan doorlopen. Daardoor is de douchegoot vrijwel onzichtbaar en dat staat netter.

Tips bij het plaatsen
Wilt u zelf de inloopdouche plaatsen? Houd rekening met een nis in de muur om douchespullen in te plaatsen en laat de douche een centimeter aflopen. Anders komt de badkamer al snel onder water te staan. En een stroeve tegel biedt meer veiligheid dan een gladde. Qua verlichting is zone 1-verlichting het meest geschikt. Dit is bedoeld voor boven de douchekop, waar het erg vochtig kan worden. Een douchekop in het plafond staat mooi, maar is niet altijd praktisch. Een verstelbare douchekop is bijvoorbeeld handiger wanneer niet iedereen uit het gezin dezelfde lichaamslengte heeft. Anders voelt het water koud aan voordat het het kleinste familielid heeft bereikt. Dat is zonde! Samen douchen? Dan zijn twee douchekoppen wellicht handig. En waar een standaard inloopdouche 90x120 centimeter groot is, biedt een formaat van 100 of 110 bij 120 centimeter meer ruimte en comfort. Zeker wanneer je er met zijn tweeën in wil staan!

Publicatiedatum: