Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tweede Kamer stemt voor uitstel van invoering emissievrije zones in 2025

Een meerderheid van de Tweede Kamer pleit voor uitstel van de invoering van emissievrije zones in binnensteden. Volgens de Kamer zijn ondernemers benadeeld door de nieuwe regeling, die hen verplicht om kostbare elektrische bussen aan te schaffen of alternatieve vervoersmiddelen te gebruiken.

Desondanks heeft de gemeente Amsterdam, onder leiding van wethouder Melanie van der Horst, aangekondigd door te gaan met de voorbereidingen voor de invoering van deze zones op 1 januari 2025. In een bericht op LinkedIn benadrukt de wethouder het belang van duidelijkheid voor ondernemers die al hebben geïnvesteerd in de naleving van de nieuwe regels. Van der Horst uit haar bezorgdheid over de politieke twijfels die worden gezaaid over de zero-emissiezones en stelt dat de invoering een gemeentelijke bevoegdheid is die niet op het laatste moment door de landelijke politiek kan worden tegengehouden.



Bekijk hier meer informatie op Ondernemersplein.

Publicatiedatum: