Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FNV Ledenparlement ook achter akkoord eerder stoppen bij zwaar werk

Ook het FNV Ledenparlement heeft ingestemd met het onderhandelaarsakkoord rond eerder stoppen bij zwaar werk. Eind vorige week bereikten de onderhandelaars van de vakbonden hierover overeenstemming met werkgevers en overheid.



Dankzij de actievoerders
Piet Rietman, penningmeester FNV: "Nadat de stakersraad begin deze week haar tevredenheid had laten blijken over het bereikte akkoord, ben ik erg verheugd dat ook het Ledenparlement vandaag akkoord is gegaan. We hechten erg aan de vakbondsdemocratie en aan het behalen van mooie resultaten voor onze leden en dat is vandaag samengekomen. De afgelopen periode hebben we met de zwaar werk sectoren plaatsgenomen aan de onderhandelingstafel. Dat heeft er ook voor gezorgd dat het akkoord dat er nu ligt breed gedragen is en een goede deal is geworden voor al die mensen met zwaar werk. We moeten daarbij de actievoerders bedanken die hiervoor de afgelopen tijd het werk hebben neergelegd en de straat zijn opgegaan, zonder hen was deze afspraak er nooit gekomen. De komende tijd gaan we hard aan de slag om met onze leden het akkoord in de cao's te gaan verzilveren."

Akkoord voor permanente regeling
Afgelopen vrijdag bereikten de onderhandelaars een akkoord. Hierin werd een permanente regeling, zonder einddatum afgesproken. Aan de cao-tafels wordt bepaald wat zwaar werk is en de financiële ruimte om afspraken te maken wordt groter. In de stakersraad van de FNV waren de actievoerende sectoren vertegenwoordigd. In het FNV Ledenparlement zitten 104 afgevaardigden vanuit alle FNV-sectoren en aangesloten bonden. 94% van het Ledenparlement stemde vandaag vóór het onderhandelaarsakkoord.

Meer informatie:
FNV
www.fnv.nl

Publicatiedatum: