Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FNV valt ten prooi aan eigen interne strijd: "Machtsstrijd en polarisatie splijten vakbond"

De FNV, Nederlands grootste vakbond, kampt met aanzienlijke interne problemen die gekenmerkt worden door machtsstrijd en polarisatie. FNV Personeel, de vakbondsorganisatie die opkomt voor de werknemers binnen de FNV zelf, uitte deze zorgen in een brief die aan het licht kwam via NU.nl. De kwestie zal besproken worden tijdens een bijeenkomst van het ledenparlement.


Foto: Dreamstime.

Volgens FNV Personeel wordt de vakbond momenteel gekenmerkt door een toenemende strijd om invloed, wat schadelijk is voor de interne verhoudingen. Bestuurder Judith Westhoek benadrukt in de brief dat het bestuur van de vakbond verantwoordelijk is voor het bevorderen van samenwerking en het vermijden van polarisatie. De onrust is niet nieuw; de FNV kampt al langer met dalende ledenaantallen, wat heeft geleid tot financiƫle uitdagingen. Terwijl de vakbond in 2010 nog bijna 1,2 miljoen leden had, was dit aantal eind 2023 teruggelopen tot 877.000. Tegelijkertijd blijven de uitgaven voor acties en stakingen hoog, wat extra druk legt op de organisatie.

Een woordvoerder van de FNV bevestigt dat de interne problemen op de agenda staan voor de komende bijeenkomst, waarbij ook gestemd zal worden over een akkoord voor een nieuwe vroegpensioenregeling voor zware beroepen.

Bron: NU.nl

Publicatiedatum: