Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Maersk verhoogt voor 4e keer winstverwachting

A.P. Møller-Maersk heeft haar winstverwachting voor het lopende jaar voor de vierde keer in 2024 aangepast. Dit is eerder al gebeurd in de maanden mei, juni en augustus. Het Deense transportbedrijf verwacht nu een operationele winst (EBITDA) van tussen de 11 en 11,5 miljard dollar. Dit is een verhoging ten opzichte van de vorige prognose, waarin een winst van 9 tot 11 miljard dollar werd verwacht.

Foto: Dreamstime.

Nieuwsblad Transport (NT) wijst erop dat Maersk aan het begin van het jaar nog somberder over de vooruitzichten was, met een verwachte operationele winst van slechts 1 tot 6 miljard dollar. Het concern vreesde dat de containerscheepvaart zou lijden onder verstoringen in het Azië-Europa-verkeer, vooral door de dreiging van Houthi-rebellen, die de normale scheepvaartroute via de Rode Zee en het Suezkanaal zouden kunnen blokkeren.

Echter, in het voorjaar bleek dat deze verstoringen de containertarieven juist omhoog stuwden. Door de logistieke onzekerheid begonnen verladers eerder met het importeren van kerstvoorraden, wat leidde tot de eerste verhoging van de winstverwachting in mei.

De volledige kwartaalresultaten van Maersk worden op 31 oktober gepubliceerd.

Meer informatie:
A.P. Møller-Maersk
www.maersk.com

Publicatiedatum: