Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grens voor afsluiten van hypotheek met nationale garantie verhoogd naar 4,5 ton

De grens voor een hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) wordt in januari 2025 verhoogd van 435.000 naar 450.000 euro. Worden energiebesparende maatregelen meegefinancierd dan bedraagt de grens volgend jaar 477.000 euro. De premie die je als consument hiervoor betaalt, gaat omlaag. Dat meldt Vereniging Eigen Huis.


Woning uit Zuid-Scharwoude te koop aangeboden op Funda, voor precies € 450.000 k.k..

Wie een hypotheek afsluit met NHG betaalt hiervoor een eenmalige premie. Op 1 januari 2025 wordt deze premie eindelijk verlaagd van 0,6% naar 0,4% van het hypotheekbedrag. Vereniging Eigen Huis heeft regelmatig gepleit voor een forse verlaging van de premie, omdat het vermogen van NHG de afgelopen jaren alleen maar is toegenomen. De vereniging is dan ook blij met de aangekondigde verlaging van de premie.

NHG heeft de maatschappelijke taak om de koopwoningmarkt toegankelijk te maken voor financieel kwetsbare groepen zoals koopstarters. Hierbij past een zo laag mogelijke premie: de zogenaamde borgtochtprovisie. Een starter, die een woning koopt van 350.000 euro betaalt volgend jaar dus 1.400 euro voor de zekerheid van NHG.

NHG geeft je de zekerheid dat er geen restschuld overblijft als je je woning moet verkopen bij echtscheiding, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid of overlijden. Doordat je die zekerheid hebt, en dus minder risico loopt, krijg je bijna altijd korting op de hypotheekrente.

Meer informatie:
Vereniging Eigen Huis
www.eigenhuis.nl

Publicatiedatum: