Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Roolf Living opent óók showroom op Design Post Keulen

"Met deelname aan High Point willen we de Amerikaanse markt openbreken"

Roolf Living pakt de komende tijd groots uit, met ambitieuze plannen zowel in Europa als aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Het Belgische bedrijf opent een showroom in Design Post Keulen en mikt op de 'American Dream' via High Point. Tegelijkertijd zijn er spannende ontwikkelingen gaande binnen het moederbedrijf Oostro Carpets. Genoeg reden om in gesprek te gaan met eigenaar Christophe Harinck.


Christophe Harinck, eigenaar van Roolf Living en Oostro Carpets.

Kruisbestuiving van Europse merken
Christophe vertelt enthousiast over de beslissing om een showroom in Design Post te openen, een keuze die volgde na een gesprek met een exposant tijdens de Antwerp Design Week. "Ondanks dat nu bekend is geworden dat imm cologne 2025 niet doorgaat, maakt de combinatie van Orgatec en spoga+gafa in het beursgebouw en de showroom het nog steeds een goede keuze voor ons", zegt Christophe. Na een bezoek aan spofa+gafa, een grote vakbeurs in Keulen, was hij overtuigd van de toegevoegde waarde van Design Post, waar nu 36 gerenommeerde merken uit 11 landen hun installaties presenteren. "Er staat echt een groep met mooie merken", vervolgt Christophe, "en de kruisbestuiving tussen verschillende kwalitatief sterke Europese labels maakt het een aantrekkelijke formule, zowel commercieel als creatief."

De showroom biedt niet alleen een plek om het merk te presenteren, maar vormt ook een strategisch punt voor samenwerkingen in Duitsland. Met de firma Hanton als Duitse verdeler kan Roolf Living nu tussen de evenementen door klanten ontvangen in de showroom, waardoor de continuïteit van de klantrelaties wordt versterkt. "We hebben een contract voor een jaar en verwachten dat de showroom een waardevolle aanvulling zal zijn op onze activiteiten", aldus Christophe.



Amerikaanse markt openbreken
Roolf Living richt zijn pijlen niet alleen op Europa; ook de Amerikaanse markt lonkt. Met de opening van een eigen distributiecentrum in de Verenigde Staten eerder dit jaar en deelname aan de beurs in Atlanta is de volgende stap het veroveren van High Point Market. Deze beurs, gelegen in North Carolina, wordt beschouwd als een van de grootste meubelbeurs ter wereld en fungeert als een belangrijk platform voor fabrikanten om hun nieuwste collecties te presenteren.

Christophe heeft hoge verwachtingen van de deelname aan High Point. "We willen de Amerikaanse markt echt openbreken", legt hij uit. De komende twee edities zal Roolf Living aanwezig zijn in een nieuw gebouw genaamd 313 SPACE, in de buurt van het beursgebouw. Hier zullen ook andere bekende merken zoals Libeco, Dedon en Harbour vertegenwoordigd zijn. Axelle, de dochter van Christophe, zal de overgang naar de Amerikaanse markt mede begeleiden. Sinds januari is zij officieel toegetreden tot het familiebedrijf en zal zij na haar aanwezigheid op Design Post ook de High Point Market bijwonen.



Productie verschuift naar Indonesië
Roolf Living is echter niet de enige onderneming van Christophe. Hij is tevens eigenaar van Oostro Carpets, een producent van vloerkleden. Het bedrijf is al sinds de eeuwwisseling actief en staat bekend om zijn innovatieve ontwerpen en hoogwaardige kwaliteit. Ondanks de verschillende markten waarin Roolf Living en Oostro Carpets opereren, delen de zusterbedrijven hetzelfde DNA. Wie echt scherp is, herkent de 'O' en de 'C' van Oostro Carpets in het logo van Roolf. Het is een knipoog naar de oorsprong en de gedeelde waarden van beide bedrijven.

Door de stijgende grondstofkosten, lonen en energieprijzen is Oostro Carpets echter gedwongen om veranderingen door te voeren in de productie. Het lagere segment wordt nu geproduceerd in Indonesië, een strategische zet om concurrerend te blijven. "In volumes vertegenwoordigt dit het grootste deel van onze omzet", geeft Christophe aan. Tegelijkertijd is Oostro Carpets gestart met kamerbreed tapijt. Dit wordt nog wel vervaardigd in Oostrozebeke. "Er is vraag naar Europees geproduceerd tapijt in het midden- tot hoogsegment. Met 'made in Belgium' kunnen we ons onderscheiden."



Geïnteresseerden die Roolf Living van dichtbij willen ervaren, zijn van welkom om de collectie te bekijken bij Design Post in Keulen, waar het merk tussen de evenementen door te vinden is. Ook tijdens de aankomende High Point Market in North Carolina kan men kennismaken met de nieuwste ontwerpen van Roolf Living in 313 SPACE.

Meer informatie:
Roolf Living
Wantestraat 16
8780 Oostrozebeke
+32 (0)56 66 94 61
[email protected]
www.roolf-living.com

Oostro Carpets
[email protected]
www.oostrocarpets.be