Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Belysse Group ziet groepsomzet flink dalen

In de derde kwartaalupdate van 2024 heeft Belysse Group nv een geconsolideerde groepsomzet van € 68,1 miljoen gerapporteerd, wat een daling van 7,6% vertegenwoordigt in vergelijking met Q3 2023. De organische omzet is met 7,1% gedaald, terwijl het wisselkoerseffect een negatieve impact van 0,5% had op de omzet.


Foto: Bentley, een van de merken die onder de Belysse Group valt.

Omzetgroei per divisie
De omzetgroei per divisie laat een gemengd beeld zien. In de Verenigde Staten daalde de omzet met 3,3%, waarvan 2,4% organisch en 0,8% door wisselkoersschommelingen. In Europa was de situatie minder gunstig, met een daling van 13,4%. Deze cijfers weerspiegelen de aanhoudend zwakke marktvraag in Europa, terwijl de projectgedreven business van Bentley Mils relatief standvastig bleef, met slechts een lichte daling in volumes ten opzichte van vorig jaar.

Financiële gezondheid
De gecorrigeerde geconsolideerde EBITDA van de groep bleef organisch stabiel vergeleken met vorig jaar. Echter, de cijfers werden licht negatief beïnvloed door wisselkoersschommelingen, ondanks de druk op de volumes. Positieve ontwikkelingen in de eenheidsmarges hielpen over het algemeen om de lagere volumes te compenseren. De schuldgraad bleef op hetzelfde niveau als in juni 2024, wat duidt op een stabiele financiële positie.

Alternatieve prestatiemaatstaven
Belysse Group presenteert alternatieve prestatiemaatstaven die niet door IFRS worden erkend, omdat het management van mening is dat deze maatstaven waardevol kunnen zijn voor investeerders, analisten en andere geïnteresseerde partijen. Deze alternatieve maatstaven kunnen echter verschillen van vergelijkbare maatstaven van andere bedrijven en mogen niet autonoom worden beschouwd of gebruikt worden als vervanging voor de IFRS-analyse van de bedrijfsresultaten, prestaties of liquiditeit.

Meer informatie:
Belysse Group
www.belysse.com

Publicatiedatum: