Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Berry Dijkstra creëert steeds nieuwe, groteske composities met kleurrijk eigen meubilair

De interieurcomposities van Berry Dijkstra zijn uniek en kleurrijk. "Mijn ouders houden van strak, zwart meubilair en mogelijk heb ik daar een beetje genoeg van gekregen", vertelt hij in een interview met de Standaard.


Foto: Berry Dijkstra.

Het begin van zijn creaties ligt in een fotoshoot waarbij hij zijn meubels begon te stapelen. "Dat was het startpunt – zoals zo vaak in het leven dankzij een gelukje", zegt hij. Dijkstra maakt telkens nieuwe opstellingen met dezelfde elementen en legt deze vast op foto voordat de meubels weer worden ontmanteld.

De kunst van het stapelen bestaat voor Dijkstra uit het experimenteren met verschillende formaten en lagen. "Het is een kwestie van kijken en blijven verplaatsen tot alles juist zit. De details zijn belangrijk," legt hij uit. Hij gebruikt soms dagelijkse voorwerpen, zoals een ladder, om variatie en frictie toe te voegen aan zijn ontwerpen. Dijkstra geeft aan dat er een balans moet zijn tussen volume en kleuraccenten, zodat de wanorde toch harmonieus aanvoelt.

Lees hier het complete artikel.

Meer informatie:
Berry Dijkstra
+316 47078351
[email protected]
www.berrydijkstra.com

Publicatiedatum: