Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Studenten Jan des Bouvrie College ontwerpen tapijt voor in Boeing 737

Corendon heeft een ontwerpwedstrijd gelanceerd voor mbo-studenten van het ROC Amsterdam Jan des Bouvrie-college, gericht op het creƫren van gangpadtapijt voor de Boeing 737 MAX-vloot. Deze competitie wordt georganiseerd in samenwerking met ontwerper Jantien Nunnikhoven (Studio Jantien) en het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartfonds (NLF). De studenten worden uitgedaagd om een duurzaam, slijtvast en aantrekkelijk ontwerp te ontwikkelen.



De finale van de wedstrijd vindt plaats tijdens de NLF Award Ceremony op 22 november 2024, in het Corendon Amsterdam Schiphol Airport-hotel in Badhoevedorp. Tijdens deze ceremonie presenteren de studenten hun drie beste ontwerpen, waarna een winnaar wordt gekozen. Deze winnaar ontvangt de award en krijgt de kans om het winnende ontwerp in productie te laten nemen door tapijtleverancier Lantal, met als doel het tapijt daadwerkelijk in de Boeing 737 MAX 9 te implementeren.

Corendon-CEO Gunay Uslu: "De vloerbedekking in vliegtuigen heeft twee kenmerken: het slijt snel, en het is vaak ontzettend saai. Dat willen we anders gaan doen. We dagen jong talent uit om onder leiding van Jantien Nunnikhoven duurzame, bruikbare ontwerpen te maken voor het gangpad in onze toestellen. Dat is geen makkelijke opdracht, want alles aan boord van een vliegtuig moet aan ontzettend strenge eisen voldoen. Zelfs de vloerbedekking. Maar dat maakt het natuurlijk zo'n mooie uitdaging."

Bron: Reisbizz

Publicatiedatum: