Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jafix.com opent deuren voor meubelreparateurs

In het kader van "Oktober Woonmaand" biedt Jafix.com, het eerste onafhankelijke reparatieplatform van Nederland, meubelreparateurs kosteloos een volledig ingerichte bedrijfspagina op hun platform aan. Dit initiatief is bedoeld om meubelreparaties te bevorderen en het weggooien van kapotte meubels te verminderen. Het platform wil consumenten en bedrijven stimuleren om meer te repareren in plaats van vervangen.

Volgens oprichter Sieds Wijnja is er veel sprake van verduurzaming in de samenleving, maar ontbreekt het vaak aan concrete stappen. "Er wordt veel gesproken over repareren in de duurzaamheidsmix, maar het ontbreekt nog vaak aan een concreet handelingsperspectief," zegt hij. Jafix.com biedt reparatiehandleidingen die door zowel consumenten als bedrijven gebruikt kunnen worden. Zo werkt het platform samen met bekende retailers zoals Bever en Zeeman om handleidingen in hun huisstijl te integreren via een API, waardoor deze bedrijven hun duurzaamheidsstrategie concreet kunnen invullen.


Foto: Dreamstime.

Ondersteuning voor meubelreparateurs
Naast consumenten ondersteunt Jafix.com ook meubelreparateurs door hen een gratis, SEO-geoptimaliseerde bedrijfspagina aan te bieden. Deze pagina's worden gepromoot via de AI-engine van het platform, waardoor reparateurs gemakkelijker door potentiƫle klanten worden gevonden. Ook biedt Jafix reparateurs de mogelijkheid om zelf handleidingen te publiceren en hun expertise te tonen.

Duurzaamheid in de meubelbranche
De meubelindustrie draagt jaarlijks bij aan een grote hoeveelheid afval, met naar schatting 11 miljard kilo meubelafval in Europa. Zo'n 90% van dit afval wordt verbrand, wat wijst op een aanzienlijke behoefte aan meer reparaties. Wijnja benadrukt dat door meubels te repareren, zoals het herstofferen van banken, de levensduur van deze producten aanzienlijk kan worden verlengd.

Meer informatie:
Jafix
www.jafix.com

Publicatiedatum: