Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Belgische vestiging Fést failliet

De Belgische vestigingen van het meubelmerk Fést zijn failliet verklaard. Na de Gentse winkel hebben ook de filialen in Antwerpen en Brussel hun deuren moeten sluiten. De Gentse vestiging, geopend in 2021, worstelde met een maandelijkse huur van meer dan 15.000 euro voor een pand van 341 vierkante meter, dat bijdroeg aan de financiële problemen van het bedrijf. Dat meldt Het Nieuwsblad.



Fést, opgericht in 2013 in Amsterdam door Femke Furnée, staat bekend om het aanbieden van betaalbaar high-end designmeubilair. Het bedrijf kampte echter met een teruglopende verkoop, deels als gevolg van veranderend consumentengedrag sinds de coronapandemie. Toen het Nederlandse moederbedrijf failliet ging, had dit directe gevolgen voor de Belgische vestigingen, wat leidde tot het ontslag van 16 personeelsleden.

Eerder dit jaar maakte Fést in Nederland een nieuwe start onder de vleugels van de Zuiver Interior Group. De oprichters van de Zuiver Interior Group, een familie van interieurmerken, nemen een meerderheidsbelang in het interieurbedrijf. Door de krachten te bundelen, breidt Zuiver Interior Group haar merkenportfolio uit met het merk Fést, naast de merken Zuiver, Dutchbone, Bold Monkey en een White label collectie.

Curator Iwein Moorkens geeft aan dat alle lopende bestellingen zijn afgehandeld en dat er geen klachten van klanten zijn binnengekomen. De drie panden zullen tegen het einde van de maand volledig ontruimd zijn.

Bron: Het Nieuwsblad

Publicatiedatum: