Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Advertorial

Tuinverlichting: slimme tips voor een sfeervolle buitenruimte

Tuinverlichting is de perfecte manier om van je buitenruimte een sfeervolle plek te maken. Heb je de juiste verlichting? In dat geval kun je:

1. Accenten leggen op mooie elementen in je tuin
2. Zorgen voor meer veiligheid
3. Zelfs de avonden verlengen tijdens de warme zomermaanden

Het is dus de hoogste tijd om hier wat meer over te weten. In dit blog lees je alles over het kiezen en installeren van tuinverlichting.

Creëer diepte en sfeer in de tuin met grondspots
Grondspots buiten zijn ideaal om bepaalde delen van je tuin subtiel te accentueren. Deze verlichting wordt in de grond geplaatst. Het kan worden gebruikt om bomen, struiken, beeldhouwwerken of de gevel van je huis van onderaf te verlichten. Laat je het licht naar boven schijnen? Dan creëer je niet alleen een dramatisch effect, maar voeg je ook diepte en dimensie toe aan je tuin. Grondspots zijn vaak voorzien van LED-verlichting. Hierdoor zijn ze energiezuinig en hebben ook nog eens een lange levensduur. Ze kunnen ook eenvoudig worden verwerkt in je bestaande tuin. En dat zonder de natuurlijke uitstraling te verstoren. Het strategisch plaatsen van grondspots helpt je om een magische sfeer te creëren in je tuin zodra de zon ondergaat.

Erg makkelijk zelf tuinverlichting installeren
De tuin verlichting installeren hoeft niet ingewikkeld te zijn. Zeker niet als je kiest voor een laagspanningssysteem zoals 12 volt verlichting. Dit type verlichting is veiliger en makkelijker zelf aan te leggen dan systemen die op 230 volt werken. Begin met het opstellen van een lichtplan. Zo kun je bepalen waar je de lampen wilt plaatsen en hoeveel lichtpunten je nodig hebt. Zorg ervoor dat je vooraf de stroomvoorziening plant. Waar plaats je de transformator? En hoe lopen de kabels door de tuin? Veel tuinverlichtingssystemen worden geleverd met duidelijke instructies en zijn modulair. Dit betekent dat je eenvoudig lampen kunt toevoegen. Het is ook belangrijk om de kabels te beschermen tegen vocht. Doe dit door ze bijvoorbeeld in kabelgoten of ondergronds te leggen. Met een goede voorbereiding en een zorgvuldig aangelegd systeem kun je jarenlang genieten van sfeervolle tuinverlichting.

Sfeer en functionaliteit combineren
Ga je aan de slag met het plannen van je tuinverlichting? Dan is het belangrijk om zowel sfeer als functionaliteit mee te nemen in het ontwerp. Gebruik warm licht om gezellige hoekjes te creëren. En ga voor helder, functioneel licht bij paden en ingangen voor veiligheid.

Publicatiedatum: