Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Interview met Christina Nitsche, exportmanager bij Rauch:

Veel sectoren staan voor dezelfde uitdagingen: de economie vertraagt en de kosten stijgen'

Rauch is een familiebedrijf dat al sinds de oprichting in 1897 gevestigd is in Freudenberg/Main in Duitsland. Ooit een kleine timmermanswerkplaats, heeft het zich in de loop der decennia ontwikkeld tot de internationale slaapkamerfabrikant die het vandaag de dag is. Met Export Manager Christina Nitsche bespreken we de uitdagingen van de markt en de komende deelname van het merk aan de Meubelbeurs Brussel.

Op welke markten is het bedrijf momenteel het meest actief en voor welke uitdagingen staat het in de huidige markt?
'Naast de binnenlandse markt zijn we ook zeer actief op veel exportmarkten, zoals Oostenrijk, het VK, Nederland, België, Frankrijk en Oost-Europa.

Ik denk dat veel sectoren, waaronder meubelfabrikanten en retailers, momenteel voor dezelfde uitdagingen staan. De economie vertraagt, de kosten stijgen. Als het netto-inkomen daalt, denken consumenten heel goed na over waar ze hun geld aan uitgeven.

Daarom was het voor ons des te belangrijker om dit jaar opnieuw betere producten te ontwikkelen die ook voldoende productvariëteit bieden om de verschillende marktsegmenten aan te spreken.

Jullie gaan binnenkort naar Meubelbeurs Brussel. Wat zijn je verwachtingen van de beurs?
'Zowel Nederland als België zijn focusmarkten voor Rauch. De Meubelbeurs Brussel biedt ons dan ook een platform om bestaande en potentiële klanten te ontmoeten en Rauch en onze nieuwste productinnovaties te presenteren.

Ook voor ons persoonlijk is de Meubelbeurs Brussel belangrijk. Het geeft onze verkoopteams uit België en Nederland de kans om in een paar dagen tijd veel goede en oude klanten te ontmoeten en persoonlijke gesprekken te voeren.

We zullen verschillende kleinere draai- en schuifdeurkasten en promotionele slaapkamersets in het instapsegment bezichtigen, in het premiumsegment richten we ons op een nieuw modulair kastsysteem dat oplossingen biedt voor individuele klantenwensen.

Wat zijn de toekomstplannen voor Rauch?
'Als meubelfabrikant zullen we onze retailers in de meubelhandel de beste en commercieel meest rendabele producten blijven aanbieden. Tegenwoordig gaat het echter om veel meer dan het produceren en verkopen van meubels. We zullen ons ook blijven richten op onderwerpen als duurzaamheid en nieuwe logistieke oplossingen. Duurzaamheid bijvoorbeeld, een onderwerp dat tegenwoordig op ieders lippen ligt, maakt al vele jaren deel uit van de dagelijkse praktijk bij Rauch. We nemen onze verantwoordelijkheid voor het milieu zeer serieus en zijn onderscheiden met verschillende duurzaamheids- en kwaliteitsprijzen.

Meer informatie:
Rauch
[email protected]
www.rauchmoebel.de
Duitsland

Publicatiedatum: