Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oprichter van Kwantum overleden

De oprichter van Kwantum, Joop Steenbergen, is op 87-jarige leeftijd overleden. De markante ondernemer zette in 1976 Kwantum op als groothandel in interieurartikelen. Steenbergen was daarnaast verdienstelijk bokser en manager van een eigen wielerploeg. Zijn overlijden is door zijn familie bevestigd. Dat meldt De Telegraaf.


Kwantum filiaal in Beverwijk. Foto © Bj�rn Wylezich | Dreamstime.com


Steenbergen, ooit begonnen als haringverkoper en bokser, richtte in de jaren '70 in Amsterdam een groothandel op in nylon en vinyl, genaamd Vinylon. Zijn ondernemerschap leidde tot de opening van de eerste Kwantum Hallen in Woudenberg in 1976.

In 1986 verkocht hij deze zaak aan de retailketen Macintosh. Tien jaar geleden werden de inmiddels honderd Kwantum winkels verkocht aan de Gilde groep, ondanks een hoger bod van Steenbergen zelf, wat tot grote frustratie bij hem leidde. Naast zijn zakelijke successen was Steenbergen ook een verdienstelijk bokser, een sport waarin hij volgens Amsterdamse worstelaar Bert Kops, "wakker bleef" in plaats van "zich suf te laten slaan".

Bron: De Telegraaf

Publicatiedatum: