Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vattenfall presenteert circulaire huis op Dutch Design Week

Reliving richt duurzaam tiny house in gemaakt uit oude windturbine

Energieleverancier Vattenfall presenteert tijdens de Dutch Design Week 2024 een circulair tiny house, ontworpen met materialen van afgedankte windturbines en ingericht door tweedehands marktplaats Reliving. Het innovatieve huis, waarvan het interieur uitsluitend bestaat uit duurzame en tweedehands meubels, biedt een inspirerende kijk op de toekomst van duurzaam wonen en hergebruik. Bezoekers kunnen deze van 19 tot en met 27 oktober bewonderen op het Ketelhuisplein in Eindhoven.


Het doel van het prototype is om het belang van circulair bouwen en duurzame oplossingen in de toekomst te benadrukken. Het idee daarvoor ontstond bij het 'What if Lab 2023' tijdens de vorige editie van de Dutch Design Week; een initiatief van Vattenfall en verschillende ontwerpstudio's om creatieve oplossingen voor duurzame energie en hergebruik te onderzoeken. Voortkomend uit de vraag hoe de ontmanteling van windparken duurzame grondstoffen kan opleveren, werd het tiny house opgebouwd uit materialen van de gondel van een afgeschreven windturbine. Superuse en Blade Made zijn daarbij verantwoordelijk voor het design en Woodwave voerde de constructie uit.

Duurzaam interieur
De inrichting van het tiny house laat zien hoe hergebruik in het interieur ook een belangrijke rol speelt in de toekomst. Tweedehands marktplaats Reliving, die hergebruik van meubels stimuleert om onnodige verspilling en overproductie tegen te gaan, richtte het huis volledig in met duurzame en tweedehands items. In Nederland wordt jaarlijks zo'n 247 miljoen kilo aan interieur weggegooid, wat het essentieel maakt om beter met grondstoffen om te gaan en zo de klimaatimpact van de interieurbranche te verminderen. Door bewuste keuzes in het interieur te maken en oude meubels een nieuw leven te geven, laten Vattenfall en Reliving met het tiny house zien hoe eenvoudig en effectief circulaire oplossingen ook kunnen zijn.

Dutch Design Week 2024
De Dutch Design Week vindt plaats van zaterdag 19 tot en met zondag 27 oktober 2024 en is dagelijks tussen 11.00 en 18.00 uur te bezoeken. Het tiny house is te bekijken op het Ketelhuisplein in Eindhoven, wat één van de locaties van het event is. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van de Dutch Design Week.

Over Reliving
Reliving is hét platform voor het kopen en verkopen van tweedehands en vintage meubels en interieuraccessoires. Met de missie om hergebruik de eerste keuze te maken, wil Reliving onnodige verspilling en overproductie tegengaan. Jaarlijks worden namelijk meer dan 60 miljoen meubelstukken weggegooid, terwijl veel daarvan eenvoudig hergebruikt kunnen worden. Door tweedehands en tweedekans meubels - bijna nieuwe items met kleine imperfecties - zo toegankelijk en aantrekkelijk mogelijk voor iedereen te maken, versterkt Reliving de circulaire economie en draagt het bij aan het verkleinen van afvalberg in de interieurbranche. www.reliving.nl

Publicatiedatum: