Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kan iedereen zomaar interieurs ontwerpen?

Van huismiep naar interieurontwerper, het wemelt ervan op Instagram. Kan iedereen zomaar interieurs ontwerpen? De vraag die Keshia Groenendaal vaak gesteld krijgt: 'Is een interieurarchitect hetzelfde als een binnenhuisarchitect of een interieurontwerper?' Het antwoord is nee. In het Engels hebben ze er eigenlijk maar één woord voor en dat is "interior designer." Maar in Nederland is er wel degelijk verschil."

"Iedereen kan zich van vandaag of morgen een ontwerper noemen", verklaart interieurarchitect Keshia (zie foto links) in een post op LinkedIn. "En dat is wat ik veel zie, vooral op social media. Want Margriet uit Weesp heeft sinds ze haar eigen huis heeft ingericht ontdekt dat ze "dat toch ook wel heel leuk vindt." Nadat ze haar eigen verbouwing op Instagram heeft gedeeld, is ze klaar om de rest van Nederland te helpen bij het inrichten van hun woning! Oké, misschien een beetje flauw. Ik ben er groot voorstander voor dat iedereen doet wat hij/zij leuk vind en supermooi als je daar je werk van kunt maken! Ik denk dat je bij het stylen van een woning niet per se een opleiding nodig hebt. Daar kunnen de Margriet's uit Weesp je prima bij helpen.
Interieurarchitectuur gaat alleen wel nét even een stapje verder. En gaat niet over het stylen van een woning; er komt veel meer bij kijken… Dus verwar wat je op social media ziet niet met het vak interieurarchitectuur of binnenhuisarchitectuur. Het is namelijk een beschermde titel. Om deze titel te dragen moet je een master-opleiding hebben afgerond en 2 jaar werkervaring hebben opgedaan bij een (interieur)architectenbureau om daarna te slagen en jezelf interieurarchitect of binnenhuisarchitect te mogen noemen. Hoe weet je dat iemand interieurarchitect of interieurontwerper is? Dat kun je checken bij het architectenregister. De meeste interieurarchitecten kun je hier terugvinden. Interieurontwerpers kunnen dat zonder de juiste opleiding niet. Dus laat je inspireren, maar onthoud: interieurarchitectuur is meer dan alleen wat meubels, kleurtjes en behangetjes bij elkaar zoeken. Het is een vak waar kennis, vakmanschap, passie en ervaring samenkomen!"

Bron: LinkedIn

Publicatiedatum: