Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cosentino en Modular lanceren gezamenlijk collectie ontworpen door Justine Kegels van JJ Studio

Modular en Cosentino hebben de handen ineen geslagen voor een capsulecollectie, ontworpen door Justine Kegels van JJ Studio. Deze samenwerking staat zowel in het teken van de lancering van de Cosentino's Silestone Le Chic Bohème-collectie als de viering van het veertigjarig bestaan van Modular's iconische Modupoint-verlichting.



Het partnerschap ontstond vanuit Modular's wens om hun verlichting op een vernieuwende manier te positioneren door een meubelstuk te ontwikkelen waarin verlichting geïntegreerd is. De collectie, gericht op de hospitality sector, vormt een samenspel van duurzaamheid, design en functionaliteit. Silestone's Le Chic Bohème collectie speelt hierin een centrale rol, dankzij zijn luxe uitstraling en onderhoudsvriendelijke karakter. Met het full body design, dat de esthetiek van natuursteen benadert, levert het een prachtig en duurzaam tafelontwerp dat aan alle eisen van design, duurzaamheid en bestendigheid voldoet.

Om deze collectie te ontwerpen hebben Cosentino en Modular beroep gedaan op de interieurarchitecte Justine Kegels. Hoewel ze haar ontwerpen steeds laat leiden door de stijl van haar klanten, is haar design herkenbaar door de afwisseling van robuuste en vrouwelijke elementen. "Ik wilde de steen en de verlichting in harmonie samenbrengen in een ontwerp dat niet alleen functioneel is, maar ook als kunstobject kan worden gezien", zegt Justine Kegels. Door te spelen met schaduw, licht en de Blanc Elysée en Château Brown kleuren uit de nieuwe Silestone collectie, creëerde Justine een harmonieuze collectie die naadloos aansluit bij verschillende interieurstijlen.



Modular, een Belgisch merk dat bekendstaat om zijn architecturale verlichting, blijft zoeken naar het samenspel tussen esthetiek en technologie. De vernieuwde Modupoint-collectie, met zijn modulaire verlichtingssysteem, wordt nu verder verfijnd door de introductie van de panel mount, die kan worden geïntegreerd in materialen zoals hout en natuursteen. "Deze technologie kan nu ook in meubilair toegepast worden en opent hierdoor de deur naar innovaties voor interieurarchitecten en de hospitality sector", aldus Astrid De Couvreur van Modular.

De Silestone Le Chic Bohème collectie wordt nu met vier kleuren uitgebreid, waardoor ontwerpers en architecten unieke en onderscheidende ruimtes kunnen creëren. Cosentino's marketingmanager, Alicia Bremmers, onderstreept het belang van samenwerking met ontwerpers: "Bij Cosentino geloven we sterk in de kracht van samenwerking met ontwerpers, zowel nationaal als internationaal. Deze samenwerkingen helpen ons om grenzen te verleggen op het gebied van materiaalgebruik, esthetiek en functionaliteit."

Meer informatie:
Modular
www.supermodular.com

Cosentino
www.cosentino.com

Publicatiedatum: