Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Woningmarkt vraagt om meer dan bouwen'

Bouwen is belangrijk om het woningtekort op te lossen, maar er is meer nodig. De experts in de podcast 'Woningbouw en de herwaardering van de leefomgeving' vinden dat optoppen, splitsen en woningdelen ook nodig zijn om meer voordeuren te creƫren. Dit was het onderwerp van gesprek in de Impact podcast die is opgenomen tijdens het jaarlijkse Springtij forum op Terschelling.

In de Impact Podcast spreekt Glenn van der Burg met experts Annemijn Oskam, Socioloog bij Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Anno Drenth, Procesmanager verduurzamen leefomgeving bij Tauw en Leontien de Waal, Sector Banker Bouw bij ABN AMRO.



Op veel plekken in steden en dorpen zijn er mogelijkheden voor optoppen, splitsen en woningdelen. Zo voorkomen we dat er te veel natuur of landbouwgrond moet worden opgeofferd voor woningbouw. Deze oplossingen kunnen bovendien bijdragen aan een groter gevoel van veiligheid of minder eenzaamheid in de buurt.

Niet alles past overal. We moeten goed kijken naar de plek en wat er nodig is. De lokale context is bepalend voor de combinaties van bouwen, optoppen, splitsen en woningdelen. En het gaat niet alleen om woonvormen zelf, maar ook om de leefomgeving. Is er bijvoorbeeld voldoende groen aanwezig om hittestress te voorkomen? Zijn er voorzieningen in de nabije omgeving die rekening houden met vergrijzing en een toenemende zorgbehoefte?

Luister hier naar de podcast met Leontien de Waal, Sector Banker Bouw.

Publicatiedatum: