Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Trends en ontwikkelingen in de woonbranche

De tijd dat meubels alleen praktisch en fotogeniek moesten zijn, lijkt op zijn retour. Je kunt nu experimenteren met vormen, texturen en materialen, en ook zelf creatief aan de slag. Voorlopig zal het niet al te kleurrijk worden, want momenteel zet chocoladebruin de toon. In 2024 en 2025 zijn ook vloeiende vormen in meubels, levendige texturen en creatieve kunst op de muur een voortzettende trend. Houd je van trendy en functioneel? Laat je inspireren door verschillende tafels, zowel rechthoekig als met rondingen, van NJOJ Brandstore.

Ronde contouren

Organische vormen zijn de afgelopen jaren op bijna elke trendlijst verschenen en behouden hun relevantie ook in 2025. En dat heeft een oorzaak, want hoe meer we te maken hebben met een digitale context, des te meer verlangen we naar fysieke elementen zoals vloeiende vormen in heldere en natuurlijke kleuren. De nadruk ligt op meubels en tapijten met vloeiende vormen en ronde contouren zoals banken met gebogen armleuningen en organische tafelbladen. Maar ook decoratieve attributen zoals vazen zijn onderdeel van deze trend.

Kunst aan de muur

Deze trend is geliefd, omdat het met gemak voor echte variëteit zorgt binnen onze vier muren. Waarom zou je je alleen beperken tot een paar nieuwe prints als je ook unieke objecten zoals kleisculpturen aan de muur kunt plaatsen? Vaak kun je kun voor een lage prijs uitstekende kunst voor de muur vinden, of je gaat natuurlijk zelf creatief aan de slag! Ben jij creatief met interieur? Dan zul je genieten van het testen van deze unieke woontrend!

Levendige muren

Voor de minimalisten onder ons wellicht een tegenvaller, want eenvoudige, witte muren zijn voorlopig nog niet in. Daarentegen zijn er geborstelde of ambachtelijke ondergronden, zoals Romeinse klei of handbewerkte gipswanden. Evenals de steeds ingeburgerdere toepassing van organische vormen in meubels, zal er in het nieuwe jaar ook een sterker organisch en levendig gebruik van texturen plaatsvinden. Gekleurd keramiek, licht hout en terracotta zijn hier uiteraard uitstekend geschikt voor, maar let wel: kleine ruimtes moet je niet te donker bepleisteren, dat geeft een sombere en benauwde uitstraling.

Chroom zonder schroom!

Hoewel goud al geruime tijd geliefd is, zou 2024 het einde van zijn overheersing kunnen inluiden. De ontwikkeling leidt namelijk naar oppervlakken van chroom. In 2025 zal chroom in elke vorm aan populariteit winnen, van spiegellijsten tot verchroomde lampen. Chroom, net als chocoladebruin, roept direct associaties op met de jaren zeventig. Als je het niet retro genoeg vindt, kun je simpelweg kleine chroomaccessoires zoals kandelaars gebruiken. Het mooie aan deze trend is dat je het gemakkelijk kunt toepassen met een beperkt budget. Ga gewoon op zoek naar vintage items of snuffel rond op de rommelmarkt.

Chocobruin

Met grote waarschijnlijkheid is chocobruin een dominante kleur in 2025. De trendkleur zal je minder zien op de muren, maar eerder op meubels, textiel en accessoires. Als je een echte retro sfeer wilt creëren, is chocoladebruin goed te combineren met koraal of kaki. Chocobruin wordt nog sfeervoller wanneer je het combineert met natuurlijke materialen zoals hout. Zeker in de herfst komt chocobruin helemaal tot zijn recht!

Publicatiedatum: