Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Iconische salontafel terug in collectie Spectrum

De TZ 75 salontafel, ontworpen door de Zwitserse architect en ontwerper Werner Blaser in 1963, is een tijdloos ontwerp dat opnieuw is opgenomen in de Spectrum-collectie. De vormgeving en het doordachte gebruik van materialen geven de TZ 75 een tijdloze elegantie, waarmee het ontwerp de tand des tijds heeft doorstaan. Met de terugkeer van de TZ 75 in de Spectrum-collectie is een van Blasers meest iconische ontwerpen opnieuw beschikbaar voor designliefhebbers.



Werner Blaser (1924-2019)
Werner Blaser, geboren in Basel in 1924, was een Zwitserse architect en ontwerper die wereldwijd bekendheid verwierf door zijn minimalistische en functionele benadering van design. Blaser was een leerling van Alvar Aalto en werkte lange tijd samen met Mies van der Rohe. Zijn loopbaan werd sterk beïnvloed door Japanse architectuur, waar hij tijdens zijn reizen in de jaren 50 in contact mee kwam. Deze invloeden zijn duidelijk zichtbaar in zijn werk, dat vaak een elegante combinatie toont van eenvoud, verfijnde vormen en een grote waardering voor de gebruikte materialen.



RSGA Design Museum op DDW
Als onderdeel van RSGA Design is Spectrum nauw verbonden met het RSGA Design Museum. Het museum, gevestigd in de oude houtzagerij van de RSGA-fabriek in Culemborg, is gericht op designstoelen met een bijzondere oorsprong of uniek verhaal. Tijdens de Dutch Design Week (DDW) komt het RSGA Design Museum naar onze studio in Eindhoven en staat de verwerving van een zeldzame privécollectie van meer dan 100 iconische designstoelen centraal.

Dit biedt de gelegenheid om een selectie van deze uitzonderlijke designstoelen te bewonderen, waaronder werken van grootheden als Gerrit Rietveld, Ludwig Mies van der Rohe en Peter Ghyczy. DDW wordt gehouden van 19 t/m 27 oktober 2024.

Meer informatie:
Spectrum (Showroom)
Strijp R
Halvemaanstraat 18A
5651 BP Eindhoven
+31 (0)40 4015514
[email protected]l
www.spectrumdesign.nl

Publicatiedatum: