Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kindvriendelijke badkamers met pret

Passende sanitaire voorzieningen voor kinderen bevorderen een goede hygiëne vanaf de allerjongste leeftijd en zorgen tegelijk voor plezier en lol tijdens hun dagelijkse routines. Geberit heeft daarom haar badkamerserie Bambini (voorheen de serie 300 kids) gemoderniseerd met nieuwe oplossingen voor kindvriendelijke wc- en wastafelomgevingen. Vanaf heden zijn er nieuwe wc's, speel- en waslandschappen, bedieningsplaten, Geberit Duofix elementen voor wc's, Geberit GIS-sets voor waslandschappen en vernieuwde wastafelsystemen verkrijgbaar.



Is het toilet te hoog voor kinderen om er goed op te zitten of moeten zij zich uitstrekken om bij de wastafel te komen om hun handen te wassen? De badkamerserie Bambini biedt kindvriendelijk sanitair waardoor kinderen in onder andere kinderdagverblijven en basisscholen optimaal gebruik kunnen maken van de sanitaire voorzieningen. Wanneer wc's, wastafels of bedieningsplaten goed toegankelijk zijn voor de kleintjes, ondersteunen ze op speelse wijze de ontwikkeling van kinderen en hun leerproces over hygiëne.

"De badkamerserie Geberit Bambini biedt toilet- en wastafelsystemen die zijn afgestemd op de behoeften van peuters en kinderen tot 14 jaar", aldus Geberit. "Met de update 2024 hebben we de producten nog verder verbeterd, het kleurenpalet geoptimaliseerd en de producten zo ontworpen dat ze voldoen aan de eisen van verzorgings- en schoonmaakpersoneel."



Nieuwe wc's
De wc's in het Geberit Bambini assortiment zijn ingrijpend gemoderniseerd met nieuwe wc-keramieken en in hoogte verstelbare bedieningsplaten. De nieuwe wc-keramieken Rimfree® zijn verkrijgbaar in drie verschillende hoogtes (24, 30 en 35 cm). Ze worden bevestigd aan Geberit Duofix elementen, die speciaal ontwikkeld zijn voor de Geberit Bambini wc's. Bij de Duofix elementen kan de hoogte van de bedieningsplaten worden aangepast aan de behoeften van de kinderen. De keramieken zijn gesloten, dus er is minder ruimte voor vuil en ze zijn gemakkelijker schoon te maken.

Kinderen in de kleuter- en basisschoolleeftijd kunnen zich verheugen op het nieuwe Geberit Bambini wandcloset. De wc kan op een kindvriendelijke hoogte van 35 cm worden geïnstalleerd en heeft een afstand tot de vloer van 7 cm. De lage inbouwhoogte wordt bereikt door een kunststof spoelwaterverdeler in het keramiek, die het spoelwater van de normale framehoogte omleidt naar de lage inbouwhoogte.



Aanpasbare hoogte
Het Geberit Duofix element voor vloerstaande wc's voor kleine kinderen en peuters (97 cm), met een Sigma inbouwreservoir van 12 cm, heeft drie voorgedefinieerde posities voor de hoogte van de bedieningsplaat: 78, 83 en 88 cm. De fabrieksinstelling van het element voor vloerstaande wc's is gelijk aan die van het element voor wandclosets, namelijk 88 cm. Als de bedieningshoogte wordt verlaagd of een andere vloerstaande wc wordt geïnstalleerd, moet de spoelleiding worden ingekort en moet de traverse voor de afvoer worden aangepast aan de vereiste hoogte.

Speel- en waslandschap
Het nieuw ontworpen Geberit Bambini speel- en waslandschap presenteert zich in een gemoderniseerd en tijdloos design. Er zijn maximaal drie niveaus geïntegreerd in de wasbakken, die elk geschikt en toegankelijk zijn voor verschillende leeftijdsgroepen. Deze niveaus zijn als zachte golven met elkaar verbonden. Dit geeft het ontwerp een speels en vloeiend uiterlijk en voorziet de kinderen van veel waterpret.

In kinderdagverblijven en kleuterscholen is het zinvol om kleuren te kiezen, die geschikt zijn voor kinderen en hun leeftijd. Het nieuwe kleurenconcept houdt in dat met name de bedieningsplaten en wc-brillen, evenals de wastafelsystemen en voorzetplaten, gecombineerd kunnen worden met de wasbakken in eenzelfde moderne kleur op kleur samenstelling. Dit geeft de sanitaire ruimte een speelse en toch tijdloze uitstraling.

Meer informatie:
Geberit
www.geberit.nl

Publicatiedatum: