Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Miljardair (90) middenmotor in top 500 Bloomberg Billionaires Index

Rijkste Nederlander grootaandeelhouder Luxaflex

Nederland kent verschillende miljardairs, maar opvallend genoeg wordt de top van de lijst aangevoerd door een vrouw. Charlene de Carvalho-Heineken is met een geschat vermogen van 15,3 miljard dollar (ongeveer 14 miljard euro) de rijkste Nederlander. Zij staat op plek 146 van de Bloomberg Billionaires Index, die de 500 rijkste personen ter wereld volgt. Charlene, erfgename van het Heineken-imperium en grootaandeelhouder van Heineken Holding, erfde haar fortuin van haar vader, Freddy Heineken.


Foto: Luxaflex.

De rijkste man van Nederland is Ralph Sonnenberg, die met een vermogen van 11,5 miljard dollar (circa 10,54 miljard euro) op plek 228 van dezelfde lijst staat. Sonnenberg, inmiddels 90 jaar oud, was jarenlang CEO van Hunter Douglas, een bedrijf dat zijn vader oprichtte en wereldleider is op het gebied van raambekleding, met luxaflex als bekendste product. Hoewel hij zijn leidinggevende rol heeft neergelegd, blijft hij met 80% van de aandelen een belangrijke aandeelhouder.

De derde Nederlander op de Bloomberg Billionaires Index is Remon Vos, met een geschat vermogen van 6,76 miljard dollar (ongeveer 6,2 miljard euro). Vos is minder bekend bij het grote publiek, maar heeft zijn fortuin vergaard in de logistieke vastgoedsector.

Bron: Manners

Publicatiedatum: