Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gedupeerden zijn radeloos

Nieuwe naam, zelfde problematiek: meubelketen maakt er (opnieuw) een potje van

Vorig jaar liep het volledig mis bij een Nederlandse meubelketen. De ene na de andere winkel moest de deuren sluiten, totdat de bom definitief barstte. In totaal werden 21 BV's, die allemaal met elkaar verbonden waren, door de rechtbank failliet verklaard. Dit omvatte onder andere Rofra Meubelen, een dochteronderneming van (Stichting administratiekantoor) Schimmel Beheer uit Apeldoorn, waaronder ook bedrijven Conberry Style, Nano Interieur B.V., en Robu B.V. vielen.

Begin 2024 kondigde curator Bert Jansen van Dommerholt Advocaten, met toestemming van de rechter-commissaris, aan dat de Rofra-groep een doorstart zou maken. De werkzaamheden worden sinds 5 januari 2024 voortgezet door Avenida Interiors. De winkels in Utrecht, Rotterdam, Breda en Leiderdorp bleven destijds open.


Foto: Avenida Interiors.

Nieuwe naam, oude problemen
Ondanks de doorstart zijn de problemen na tien maanden nog steeds niet opgelost. Alleen de Avenida Interiors-winkels in Breda, Leiderdorp en Rotterdam zijn nog open. Hoewel de bedrijfsnaam veranderde, blijft de problematiek hetzelfde. Online verschijnen nog altijd negatieve recensies van gedupeerden, onder andere op Trustpilot. Klanten klagen over late of niet-geleverde producten, slechte klantenservice en niet nagekomen terugbetalingen.

Als er telefonisch contact gezocht wordt, krijgen gedupeerden een medewerker van Best Verzorgd aan de lijn, een bedrijf dat niet in het register van de Kamer van Koophandel voorkomt. Ook het e-mailadres op de website van Avenida Interiors is gericht op Best Verzorgd ([email protected]).


Een greep uit de reacties op Trustpilot.

Loze beloften
Bij de doorstart in januari 2024 werd beloofd dat Avenida Interiors zoveel mogelijk openstaande bestellingen zou uitleveren. Dommerholt Advocaten verklaarde destijds: "Avenida wil in contact treden met de betrokken klanten. Als de klant instemt met de uitlevering, verzoeken wij de klant dit aan Avenida Interiors kenbaar te maken. Avenida Interiors zal dan verdere afspraken maken over de afhandeling van de bestelling."

De hoop was dat klanten zo min mogelijk hinder zouden ondervinden van het faillissement. "Als uitlevering niet mogelijk blijkt of de klant dit niet wenst, kan de klant een verzoek tot terugbetaling indienen. We wijzen erop dat de kans op terugbetaling klein is gezien het faillissement", aldus Dommerholt Advocaten.

Agressieve verkoopmethoden uit het verleden
Jaren geleden kwam Rofra al in opspraak. De Consumentenbond waarschuwde voor 'misleidende en agressieve verkoopmethoden' op de meubelboulevard. Tijdens mysterybezoeken werd vastgesteld dat de onderneming voorraadmodellen zonder garantie verkocht. Samen met een reeks andere meubelbedrijven werd Rofra op de vingers getikt.

'Wees je bewust van misleidende en agressieve verkoopmethoden. Die zijn verboden, maar worden wél gebruikt.' Dat stelde de Consumentenbond in een twee pagina's groot artikel in het januarinummer.

Spinnenweb van BV's
Het assortiment van Avenida Interiors bestaat uit zitmeubelen, tafels, kasten, verlichting en woonaccessoires. Voor het faillissement benadrukte Rofra haar meubelatelier in Tubbergen op de website, waar het meubilair werd geproduceerd. De afwerking vond plaats in de spuiterij in Vaassen. Op de nieuwe website van Avenida Interiors ontbreekt deze informatie.

Avenida Interiors is volgens de Kamer van Koophandel gevestigd aan de Griftsemolenweg 25 in Vaassen. Op dit adres staan ook andere BV's geregistreerd, waaronder Avenida Colina, Avenida Benjamina, Paseo Maritimo, Stoel met 4 Poten, BC Retail Amsterdam, United Furniture GOC, Ma Maison, Global Premium Telecom, Rofra Meubelen Venlo en Rofra Meubelen Roermond.
Ook Nano Interieur is op dit adres gevestigd, volgens hun eigen website. Zij hebben vestigingen in Apeldoorn en Rotterdam (Woonmall Alexandrium).

Avenida Interiors is om een reactie gevraagd, maar een woordvoerder geeft aan dat de klachten niet concreet genoeg zijn om op te reageren.

In december 2023 verscheen het artikel 'Meubelketen gaat kopje onder: 21 BV's failliet verklaard'.

Reageren? Mail naar [email protected]

Meer informatie:
Avenida Interiors
Griftsemolenweg 25
8171 NS Vaassen
[email protected]
www.avenida-interiors.nl