Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Faillissementsverslag van curator Maarten Bout:

'Decodata failliet door getreuzel'

Decodata, de opvolger van RetailRookie Cafedeco, is recentelijk failliet verklaard als gevolg van vertragingen en een gebrek aan besluitvorming bij een brancheorganisatie en andere retailclubs. Het faillissementsverslag van curator Maarten Bout geeft aan dat Decodata had geprobeerd om samenwerkingen met andere bedrijven in de sector aan te gaan. Door de aanhoudende stagnatie en het uitblijven van afspraken raakte het bedrijf in de problemen, wat leidde tot onoverkomelijke kosten en een dalend vertrouwen van investeerders. Uiteindelijk kon Decodata niet langer aan zijn financiƫle verplichtingen voldoen en vroeg het faillissement aan. Dat meldt RetailTrends.


Foto: Decodata.

De cijfers wijzen op een financieel ongezonde situatie. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren aanzienlijke verliezen geleden: in 2021 rond de 200.000 euro, in 2022 en 2023 ongeveer een half miljoen euro, en al meer dan 300.000 euro in het huidige jaar. De totale omzet over een periode van vier jaar kwam niet boven de 50.000 euro uit.

Op 10 september 2024 heeft de Rechtbank te Amsterdam het faillissement van Decodata uitgesproken. De curator onderzoekt nu de mogelijkheden voor een doorstart en heeft verschillende partijen benaderd. Oprichter Anne de Jongh heeft in het verleden al aangegeven dat een doorstart wellicht mogelijk is, maar dat zal de tijd uitwijzen.

Meer informatie:
Decodata
www.decodata.io

Publicatiedatum: