Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Radar roept FTH Groep op matje

In 2023 kreeg het Pretura Superior Wave-matras een negatieve beoordeling van de Consumentenbond wegens niet voldoen aan veiligheidseisen. Radar vraagt hoe het kan dat het matras nog steeds verkocht wordt. Verkopers BabyPark en BabyDump (beide onderdeel van FTH Groep) laten het volgende weten:



In februari 2023 is de Pretura Superior Wave-matras inderdaad negatief beoordeeld door de Consumentenbond. Naar aanleiding daarvan hebben wij direct actie ondernomen en de verkoop per direct stopgezet.

De leverancier heeft, naar aanleiding van dit onderzoek, de matras aangepast op de punten die kritiek kregen. De huidige versie van de Pretura Superior Wave-matras die wij nu aanbieden, bevat de volgende verbeteringen:

  • De rits van de matrashoes is aan de binnenkant geplaatst in plaats van aan de buitenkant.
  • Om te voorkomen dat de matras te klein is, zijn de afmetingen van het schuim aangepast (1 cm langer en 1 cm breder).
  • De dikte van het HR35 koudschuim is verhoogd van 5,5 cm naar 7 cm.
  • De dikte van de Celsiuslaag, het zachtste gedeelte van de matras, is verminderd van 3 cm naar 1-2 cm.

Wij hebben de vernieuwde matras uitgebreid getest met de balproef, waarbij de stabiliteit onder verschillende temperaturen is gemeten en langdurige druk is gesimuleerd. In alle gevallen bleek de matras voldoende ondersteuning te bieden en zakte de testbal niet te ver door.

Op 3 april 2023 ontvingen wij de nieuwe, aangepaste matrassen, die vanaf 4 april 2023 weer in de verkoop zijn gegaan. We hebben ervoor gekozen de naam van de matras niet te wijzigen, aangezien deze lijn relatief nieuw was en er weinig klantreacties binnenkwamen na het onderzoek. We zijn van mening dat de aanpassingen voldoende zijn om aan de veiligheidsnormen te voldoen.

De belangrijkste eigenschap van de Pretura Superior Wave-matras is het bieden van optimaal comfort voor pasgeboren baby's. Het drukverlagende Celsiusschuim zorgt voor extra comfort, wat essentieel is voor baby's die dagelijks 16 tot 20 uur op de matras liggen. Deze eigenschap blijft behouden, ondanks de verbeteringen die gedaan zijn in de matras.

De Consumentenbond heeft eveneens bovenstaande reactie van ons ontvangen, maar weigert de Pretura Superior Wave-matras opnieuw te testen en te beoordelen, ondanks de doorgevoerde verbeteringen. Hierdoor worden consumenten misleid en voorzien van onjuiste informatie.

De mogelijke ademhalingsproblemen die zouden kunnen ontstaan als een baby op de buik ligt, zijn wetenschappelijk niet aangetoond en worden door onze verkoopadviseurs bij Babypark niet als onderdeel van het verkoopverhaal meegenomen. Rebreathing en warmtestuwing zijn wel erkende risicofactoren voor wiegendood. Daarom zijn de Pretura-matrassen uitgerust met ventilatie om rebreathing te verminderen en zorgen ze voor een optimale temperatuurregulatie.

Daarnaast zijn deze matrassen zo ontworpen dat ze meebewegen met de ontwikkeling van de baby in de eerste paar levensjaren. Het hanteren van één vaste norm in een test is daardoor niet representatief voor de veelzijdigheid van de matras.

Bron: Radar

Publicatiedatum: