Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ook te zien: mixed-media sculpturen en tweedimensionale werken

Mark Manders palmt galerie in met monumentale bronzen beelden en meubels

Op 25 oktober opent de eerste tentoonstelling van Mark Manders bij Xavier Hufkens. Deze grootschalige tentoonstelling - verdeeld over de vier verdiepingen van de galerie in de St-Jorisstraat - ​ brengt de diverse elementen van zijn werk samen en onthult zo de volle diepgang en breedte van zijn oeuvre. Installaties die refereren aan huiselijke ruimtes, waaronder een badkamer, slaapkamer en studio, nemen hun plaats in naast monumentale en beschilderde bronzen beelden, mixed-media sculpturen, objecten, meubels en tweedimensionale werken.



Manders bouwt hier verder op zijn 'Self-Portrait as a Building'. De onderliggende concepten zijn geconstrueerde identiteit en de geest als een fysieke structuur, analoog aan een huis of gebouw. Elke 'kamer' binnen het denkbeeldige bouwwerk — vertaald naar de fysieke galerieruimtes — vertegenwoordigt een ander aspect van Manders' karakter of een autobiografische ervaring. Hier is het belangrijk op te merken dat er twee Mark Manders zijn: de persoon en de persona, waarvan de laatste een fictieve constructie is. Het gebouw is nooit af; het breidt zich oneindig uit. De kamers zijn ingericht en gevuld met objecten. Elk element is een uniek kunstwerk, nauwgezet gemaakt door de kunstenaar.



Het werk van Mark Manders weerspiegelt zijn verkenning van identiteit, materialiteit en illusie, taal en structuur, maar ook tijd. Terwijl veel sculpturen doen denken aan archeologische vondsten, refereren andere aan modernisme en twintigste-eeuws design: een dissonantie die ons heen en weer voert door de eeuwen heen. Verwijzingen naar de kunstgeschiedenis, terugkerende motieven en de herconfiguratie van eerdere werken dragen allemaal bij aan het gevoel van continuïteit en voortdurende transformatie in zijn oeuvre.

De expo van Mark Manders is te zien van 25 oktober tot 21 december 2024 bij Xavier Hufkens, St-Jorisstraat 6, 1050 Brussel.

Meer informatie:
Xavier Hufkens
www.xavierhufkens.com

Publicatiedatum: