Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Twee kandidaten in de race voor overname van failliete Kobe

De failliete stoffenleverancier Kobe, ook bekend als Kobefab, maakt kans op een doorstart. De curator, Jeroen Tulfer, is momenteel in gesprek met twee potentiële overnamekandidaten. Het is echter nog onduidelijk of deze gesprekken zullen leiden tot het behoud van de werkgelegenheid voor de ongeveer vijftig werknemers van het bedrijf, dat twee weken geleden failliet ging. Dat meldt het Eindhovens Dagblad (ED).

Kobe heeft in de afgelopen jaren aanzienlijke verliezen geleden en heeft verschillende kostenbesparende maatregelen genomen. De acute problemen ontstonden toen de huisbankier besloot de financiële steun te verminderen. De curator benadrukt de veerkracht van de werknemers, die nog steeds hun taken uitvoeren om lopende opdrachten met de beschikbare voorraden af te ronden.



Relatie met Raymakers
Kobe was eerder een afnemer van de velours-producent Raymakers, die vorige week ook failliet ging. Hoewel de exacte relatie tussen de faillissementen van de twee bedrijven onduidelijk is, is het feit dat ze ooit onder dezelfde eigenaar vielen een interessante link. Raymakers, een gevestigde naam in de textielindustrie met een geschiedenis van meer dan 250 jaar, heeft zijn activiteiten in Helmond en Gemert moeten stopzetten.

Toekomstige verwachtingen
Of de doorstart voor Kobe daadwerkelijk kan worden gerealiseerd, is nog niet zeker. De curator toont zich echter optimistisch over de interesse van de potentiële overnamekandidaten, vooral gezien de impact van de recente faillissementen in de textielindustrie in Zuidoost-Brabant.

Het kan nog ongeveer anderhalve week duren voordat er meer duidelijkheid is over de mogelijkheden voor een doorstart. Tot die tijd blijven de werkzaamheden bij Kobefab op De Vest in Valkenswaard doorgaan, zolang de voorraad strekt.

Bron: ED

Meer informatie:
Kobefab International B.V.
De Vest 62
5555 XP Valkenswaard
www.kobe.eu

Publicatiedatum: