Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Opvallende samenwerking Vepa en DC Terra met project Akker van de Toekomst

Het 'Akker van de Toekomst'-project samen met DC Terra in het Greenfield bij Vepa, een Nederlandse fabrikant van kantoormeubilair en projectinrichting, is een innovatie- en onderzoekstraject met een samenwerking uit een bijzondere hoek. Op ruim 4000 m² zet DC Terra zich hierbij in om de teelt van natuurlijke vezels te bevorderen. Met een focus op telen, bewerken en verwerken van vezelgewassen. Daarnaast onderzoekt het project het potentieel om natuurlijke kleurstoffen uit plantenteelt toe te passen.



Erik Luisman van Vepa vertelt: "Bij Vepa streven we maximaal milieuvriendelijke producten en zien het als een grote uitdaging om innovatie te stimuleren en de impact op het milieu te minimaliseren. In samenwerking met regionale partners zoals DC Terra techniek, de Hanzehogeschool, Snoek Puur Groen en onze eigen biobased experts voeren studenten praktijkgericht onderzoek uit via impactexpedities, met als doel innovatieve en duurzame toepassingen te ontwikkelen."

Arwin Nimis, Lid College van Bestuur van DC Terra gaf samen met Marjan Nijenbanning en Erik Luisman de start van het project met een passend kick-off moment, het Boerenontbijt bij Vepa met alle betrokken partners en studenten.



Meer informatie:
Vepa
www.vepa.nl

Publicatiedatum: