Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Een lamp van sinaasappelschillen

Ontwerper Alkesh Parmar creƫert lampen met een verrassend materiaal: sinaasappelschillen. Via zijn project Citrus Sinensis, uitgevoerd door Studio Arp, transformeert Parmar sinaasappelschilafval tot een leerachtig, organisch patchwork dat kan worden toegepast op diverse functionele en decoratieve objecten.


Zo ziet de lamp van sinaasappelschillen eruit. Foto Studio ARP

Parmar redt sinaasappelschillen die anders zouden worden weggegooid en verwerkt ze met een handmatig proces dat hij "APeel" noemt. Hierbij worden de schillen gevormd en aan elkaar genaaid terwijl ze nog flexibel zijn. Het resultaat is een lichtontwerp genaamd "APeel Skin", waarbij de genaaide stof fungeert als een natuurlijk scherm dat het licht verzacht en een warme gloed verspreidt.

Het project combineert traditionele ambachtstechnieken, zoals naaien en textielbewerking, met innovatieve toepassingen voor materialen die normaal niet in deze context worden gebruikt. Studio Arp richt zich op verlichtingsontwerpen en is gebaseerd op het idee dat een materialen-georiƫnteerde aanpak en ambachtelijke werkwijzen, zonder afhankelijkheid van grootschalige industrie, duurzaamheid bevorderen en diepere verbindingen tussen mensen en hun omgeving stimuleren.

Bron: This is Colossal

Publicatiedatum: