Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Red Dot Award introduceert nieuwe categorie

De prestigieuze Red Dot Award: Product Design heeft een nieuwe wedstrijdcyclus gelanceerd, met de introductie van een metacategorie genaamd 'Sustainable Design'. Deze categorie wil duurzaam en verantwoord productontwerp in verschillende sectoren erkennen en promoten. Er zullen producten in worden opgenomen die duurzaam, aanpasbaar, energie-efficiƫnt of gemaakt van hernieuwbare en recyclebare materialen zijn.


De Illan-lamp, gemaakt van duurzaam gewonnen hout, heeft eenvoudig afneembare onderdelen en een opvouwbaar ontwerp voor minder verpakking tijdens het transport.

Ontwerpers en bedrijven wereldwijd kunnen hun inzendingen insturen van 16 september 2024 tot 31 januari 2025. De jurering vindt plaats in maart 2025, wanneer meer dan 40 internationale designexperts samenkomen in het Ruhrgebied om de ingezonden producten persoonlijk te beoordelen.

In de metacategorie 'Duurzaam ontwerp' kunnen producten uit alle sectoren worden ingezonden die zullen worden beoordeeld op basis van de volgende criteria:
- Duurzame, aanpasbare producten die meegroeien met hun gebruikers
- Materiaal- en energie-efficiƫnte constructie
- Hernieuwbare en recyclebare grondstoffen
- Repareerbare en recyclebare producten

Meer informatie:
Red Dot Design Awards
www.red-dot.org

Publicatiedatum: