Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Upfall Shower bespaart water, energie én geld'

Wie graag van een wellness ervaring in de eigen badkamer geniet, denkt al gauw aan een regendouche. Maar een regendouche verbruikt veel water, vaak wel twee keer meer dan een standaard douchekop. René Betgem van Upfall Shower toont aan dat je niet op luxe hoeft in te leveren om milieuvriendelijk te douchen. Met deze slimme douche, die direct water desinfecteert en hergebruikt, geniet je van een lange, ontspannende douche zónder het milieu onnodig te belasten.

Upfall Shower, bedacht en ontwikkeld in Nederland, is de allereerste upcycle circulatie douche ter wereld. Het innovatieve systeem bespaart 80% op water en verbruikt aanzienlijk minder energie, zonder in te leveren op de luxe van een regendouche.



Hoe het werkt
Een Upfall Shower heeft een handig systeem dat het water desinfecteert en herbruikt. Het gebruikte douchewater wordt opgevangen, gereinigd en vervolgens aangevuld met heet water om de temperatuur stabiel te houden. Het circulerende water wordt continu gefilterd met een microfilter en gedesinfecteerd met uv-licht.

Het systeem zorgt niet alleen voor een enorme waterbesparing, maar gebruikt ook aanzienlijk minder energie dan een traditionele douche. Van douchewater is altijd 2/3 heet water. Dat betekent dat bij een regendouche per 15 liter water 10 liter warm is. Bij de Upfall Shower is dat slechts 3 liter, omdat het water dat hergebruikt wordt al warm is. Een besparing van 80% op een standaard regendouche. Door water te hergebruiken, verbruikt de Upfall Shower slechts 2 tot 3 liter vers water per minuut. Een flink verschil met standaard regendouches, waar maar liefst 15 tot 20 liter per minuut vanuit de douchekop het riool in stroomt.

De Upfall Shower bewijst ook dat het niet nodig is om in te leveren op de luxe ervaring als je jouw watergebruik wil verminderen. Het tegendeel is waar. Waar een standaard regendouche zo'n 20 liter water per minuut geeft, komt er bij de Upfall Shower maar liefst 35 liter water uit de douchekop. Daarnaast zijn de stralen ook nog eens sterker dan de meeste regendouches: 1 mm tegenover 3 mm van de Upfall Shower.

Oorsprong
De Nederlandse René Betgem ontwierp de Upfall Shower nadat hij merkte hoeveel water zijn regendouche verbruikte. En met twee tienerdochters was dat behoorlijk. Het doel was om een waterbesparende douche te ontwerpen die niet ten koste ging van de wellness belevenis. "Mijn dochters waren gek op lang douchen. Wij hadden thuis een grote regendouche, dus het water vloog er doorheen. Dat vond ik zo zonde (en kostbaar), dat ik besloot om op zoek te gaan naar een waterbesparend alternatief waarbij er niet ingeleverd wordt op het luxegevoel. Het resultaat is de Upfall Shower. Deze verbruikt 80% minder water, terwijl er twee keer meer water uit de douchekop stroomt. Je staat nooit meer in de kou onder een zwak straaltje en bent ook nog eens duurzaam bezig. Een win-win situatie."

Meer informatie:
Upfall Shower
www.upfallshower.com

Publicatiedatum: