Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Het verhaal achter Buco Wooncentrum

Achtste generatie van familiebedrijf: "We creëren al bijna 275 jaar trotse meubelbezitters"

Al bijna 275 jaar heeft Buco Wooncentrum ervaring op het gebied van meubels en interieur. Van meubelwerkplaats naar meubelproducent en meubelagentuur naar winkel: het wooncentrum heeft de expertise van de volledige keten in huis. "We geloven in eerlijk en onafhankelijk advies zonder verborgen belangen", vertelt Alain Buck aan Navenant. Hij is onderdeel van de achtste generatie van het familiebedrijf dat begon in 1750.


Foto's: Buco Wooncentrum.

Van Buck naar Buco

Het bedrijf begon in 1750 als een meubelwerkplaats onder de naam Buck, die later evolueerde naar de Stoom-Timmer-Meubelfabriek Buck. In die tijd maakten ze niet alleen meubels, maar ook vrijwel alles wat van hout nodig was in en rondom het huis. In 1950 besloot Alains grootvader de koers te veranderen van producent naar agentuur, wat leidde tot de opening van de eerste winkel in Weert in 1963. Buco is inmiddels de grootste winkel op het gebied van wonen en slapen in Weert.

Alain benadrukt in het interview het belang van persoonlijk samengestelde interieurs: "We creƫren trotse meubelbezitters. Een inrichting die speciaal voor jou is samengesteld, geeft veel voldoening. Je meubels hebben geen wereldreis afgelegd of maanden in een roestig magazijn gelegen. Het meubel is speciaal voor jou gemaakt, waardoor je er extra lang van geniet."



Meer informatie:
Buco Wooncentrum
Hoogveldstraat 16
6002 BS Weert
+31(0)475 56 95 05
www.buco-wooncentrum.nl

Publicatiedatum: