Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tiny houses winnen aan populariteit in België als alternatief voor hoge vastgoedprijzen

Tiny houses zijn wereldwijd aan een opmars bezig, en ook België blijft niet achter. Op de Bis-beurs, die momenteel plaatsvindt in Expo Gent, zijn tiny houses een opvallende trend. Vooral de stijgende woningprijzen en het toenemende bewustzijn rond duurzaamheid doet de Belg zoeken naar alternatieven. Opvallend, zowel jong als oud lijkt voor het idee gewonnen.

Steeds meer Belgen kiezen voor tiny houses, een trend die gedreven wordt door de stijgende woningprijzen en het toenemende bewustzijn rond duurzaamheid. ​Uit recente gegevens blijkt dat de vraag naar tiny houses de afgelopen jaren gestaag is toegenomen. Tiny houses zijn niet langer alleen een keuze voor minimalisten; steeds meer mensen, van jonge koppels tot gepensioneerden, zien de voordelen van klein wonen.

"De Belgische markt voor tiny houses is de afgelopen vijf jaar aanzienlijk gegroeid. Mensen zijn op zoek naar eenvoud, flexibiliteit, en betaalbare woonoplossingen die hen tegelijkertijd vrijheid bieden. Deze woonoplossing heb je vaak al voor minder dan 100.000 euro ex. btw", aldus Francis, een van de bestuurders van Tiny House Projects.



Alternatief wonen
De tiny house-kopers in België zijn divers. Jonge professionals zien een tiny house als een mogelijkheid om onafhankelijk te wonen zonder grote hypotheekschulden.
​Voor gepensioneerden biedt het een kans om kleiner en eenvoudiger te leven, vaak dichter bij de natuur. Daarnaast zijn er mensen die bewust kiezen voor een ecologisch verantwoorde levensstijl en de voetafdruk van hun woning willen verkleinen.

De belangrijkste redenen voor het kiezen van een tiny house zijn divers. Mensen willen minder tijd en geld kwijt zijn aan onderhoud en willen tegelijkertijd flexibel zijn in hun woonkeuze. Daarnaast zorgen tiny houses voor lagere energiekosten en bieden ze vaak mogelijkheden om off-grid te leven.

Dat de interesse voor tiny houses groeit, is ook duidelijk op Bis, de (ver)bouw- en interieurbeurs die momenteel loopt in Flanders Expo in Gent. Tiny House Projects speelt in op die groeiende vraag. En het clichébeeld dat deze woonvorm niet gelijkstaat aan comfort, is verleden tijd.

"We merken dat de vraag naar tiny houses met meer luxe en comfort toeneemt. De tijd waarin tiny houses gelijkstonden aan primitief leven ligt achter ons. Zo hebben we een luxemodel 'Haven' met een oppervlakte van 39 tot 75 vierkante meter met alle comfort die je vandaag verwacht", vertelt Dieter van Tiny House Projects.

Van 5 t/m 13 oktober 2024 kan je Bis bezoeken in Flanders Expo.

Meer informatie:
Bisbeurs
www.bisbeurs.be

Publicatiedatum: