Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Failliete woonwinkel Otje van Potje 3 dagen open

De failliet verklaarde woonwinkel Otje van Potje, waarover Wonen360 een week geleden berichtte, gaat weer drie dagen per week open om de totale aanwezige voorraad meubels en woonaccessoires te verkopen. "Het gaat om een beperkte opening", laat curator Wouter Weenink weten. "Het mooiste spul staat binnen. Belangstellenden raad ik aan om snel langs te komen, anders is het mooiste waarschijnlijk al verkocht", zegt hij in een vraaggesprek met de redactie van hartvanrijsen.nl

Tijdens de eerste week is er een totale korting van 40 procent op het assortiment, in de tweede week 50 procent en in de derde week 60 procent. Ruilen is niet mogelijk en tegoedbonnen worden niet geaccepteerd. De winkel is geopend van donderdag tot en met zaterdag. De openingstijden zijn als volgt: donderdags van 12.00 tot 20.00 uur, vrijdags van 12.00 tot 18.00 uur en zaterdags van 10.00 tot 17.00 uur. De openingsperiode is in eerste instantie drie weken, afhankelijk van de belangstelling. Bij tegenvallende animo kan eerder worden gesloten.



Een begrip in Rijssen
Rijssen werd begin oktober opgeschrikt door het nieuws dat Otje van Potje failliet was verklaard. De winkel, die sinds 1953 bekend staat om zijn unieke naam en aanbod, heeft een bijzondere plek in de harten van de inwoners. Op sociale media uitten mensen hun verdriet: "Heel jammer!", "Jeugdsentiment! Een naam die je als Rijssenaar nooit zal vergeten," en "Stuk geschiedenis verdwijnt zo."

Door een grote schuldenlast heeft de directie ervoor gekozen om het faillissement aan te vragen. Wouter Weenink geeft aan dat vooral de coronasluiting, gestegen lasten en hoge energieprijzen een rol hebben gespeeld in de ondergang van de winkel. Toch is er hoop op een doorstart: "Die kans is er, maar het is nu nog te vroeg om te zeggen of het gaat lukken."

Historie van Otje van Potje
Otje van Potje is opgericht in 1953 door Otto ter Steege in een klein winkelpand aan de Haarstraat in Rijssen. Hij werd de jongste van een groot gezin van elf kinderen genoemd en kreeg daarom de bijnaam "Otje". De bijnaam van de familie ter Steege is "Potje", een verwijzing naar een persoon van korter postuur.

In de beginjaren verkocht de winkel voornamelijk ijzerwaren en gereedschappen, maar al snel werd het assortiment uitgebreid met speelgoed en huishoudelijke artikelen. In 1985 voegde het bedrijf meubelen toe aan het aanbod en vanaf 2015 richtte de winkel zich volledig op meubels, verlichting en woonaccessoires.

Ondanks een grote verbouwing in 2010 en een uitbreiding tot circa 3.000 vierkante meter, heeft het bedrijf, dat op het hoogtepunt zeven werknemers in dienst had, de strijd niet kunnen winnen en moest de deuren sluiten. De rechtbank Almelo heeft op 2 oktober 2024 het faillissement uitgesproken. De toekomst van Otje van Potje blijft onzeker.

Meer informatie:
Otje van Potje
www.otjevanpotje.nl

Publicatiedatum: